Diep

Vincent Diepeveen, befaamd schaker bij Schaakclub Utrecht, heeft ook een eigen schaakprogramma. Sinds jaar en dag strijdt het mee om de hoogste eer bij grote internationale computerschaak toernooien, tot aan wereldkampioenschappen toe. Regelmatig schreef Vincent erover in het clubblad van Schaakclub Utrecht. Op deze website zijn de meeste artikelen van zijn hand bewaard gebleven.

diepeveen3Links Vincent Diepeveen, diep in gedachten verzonken…

Al vanaf halverwege negentiger jaren stopte Vincent Diepeveen energie in de ontwikkeling van een schaakprogramma. Zijn filosofie is altijd geweest om zoveel mogelijk schaakkennis in een schaakprogramma te stoppen. Immers, Vincent is behalve programmeur ook een uitstekend schaker is die vele jaren in de meesterklasse gespeeld heeft.

Uiteindelijk heeft zich dat vertaald in niet onverdienstelijke resultaten op het wereldtoneel van computerschaak. In diverse artikelen, bereikbaar via het navigatiemenu aan de linkerzijde, kunt u een verslaglegging vinden van enkele prestaties van Diep, het schaakprogramma van Vincent Diepeveen.