Veelgestelde vragen

Lidmaatschap

U kunt het aanmeldingsformulier invullen. Op deze pagina staan ook alle gegevens over contributie e.d.

Category: Lidmaatschap

U kunt een bericht sturen aan het secretariaat. U blijft in principe tot het einde van het schaakseizoen lid. De KSNB hanteert 1 oktober als peildatum. U blijft Schaakmagazine gewoon tot het einde van het schaakseizoen ontvangen.

Category: Lidmaatschap

Nee, helaas niet. De KSNB hanteert als peildatum 1 oktober. Wie dan als KSNB-lid geregistreerd staat, blijft dat tot het einde van het lopende schaakseizoen. De KSNB geeft geen restitutie van de afgedragen contributie. Daarom in het verstandig om uw lidmaatschap (ruim) voor 1 oktober op te zeggen.

Category: Lidmaatschap

Reglement

Nee, dat mag niet meer. Een zet moet volgens het FIDE-reglement met ??n hand verricht worden. Voor de rokade moet u dus eerst de koning verzetten, en vervolgens de toren.

Category: Reglement

Ja, dat mag. U kunt dubbellid worden of bij een andere club een aantal keren op proef spelen. Dat laatste is natuurlijk afhankelijk van hoe de desbetreffende club dat heeft geregeld.
Binnen de Stibus (Stichting Bevordering Utrechtse Schaaksport) is door de aangesloten verenigingen onderling afgesproken een lid van de ene vereniging maximaal driemaal bij een andere aangesloten vereniging gratis kan meespelen. Die aangesloten verenigingen zijn: Schaakclub Oud Zuylen Utrecht, UCS De Rode Loper, Paul Keres en Moira-Domtoren.

Category: Reglement

Binnen de KSNB-competitie en de SGS-competitie mag dat niet. Een speler die in de loop van een seizoen voor een vereniging in de competitie meespeelt, mag dat seizoen in deze competitie niet zijn uitgekomen voor een andere vereniging die lid is van de SGS. Wel kunt u als dubbellid uitkomen in verschillende regionale bonden, mits uw clubs dus tot verschillende regionale bonden behoren.
Een speler die is opgegeven voor een team dat in de KNSB-competitie uitkomt, mag niet meespelen in de SGS-competitie.

Category: Reglement

Schaaktechnische vragen

Wij zouden zeggen: vroeg beginnen. Kasparov en Carlsen waren al grootmeester op hun dertiende.

Load More