jeugd,  NK 345

Team Fin eerste op NK 345!

Afgelopen zaterdag was er nog een laatste NK voor de jeugd: het NK345 te Spijkenisse.

Het NK345 is het NK voor de groepen 3, 4 en 5 van het basisonderwijs. Aan deze finale zijn over het hele land kwalificaties vooraf gegaan. Die van Utrecht werd gehouden tijdens het jubileum van de KNSB in het Spoorwegmuseum eind mei.
Het was goed warm zaterdag 24 juni, maar een schaakfeest werd het!

Dit toernooi gaat anders dan het NK BO algemeen. Hier geen teams van 4 spelers met vaste bordnummers, maar de spelers spelen in individuele groepen en hun scores worden voor het eigen schoolteam opgeteld. In drie klassementen wordt gespeeld: kleine teams (maximaal 9 spelers), middelgrote (10-14 spelers, beste 10 tellen mee) en grote teams (15-20 spelers, beste 15 tellen mee).

Ook vanuit Oud Zuylen Utrecht was er een speler aanwezig met zijn schoolteam van de Vrije School Leidsche Rijn, en wel Fin Alders. Met 6 spelers sterk kwam zijn schoolteam uit in het klassement kleine teams.

Top 3 Klassement Kleine teams:
1. Vrije school Leidsche Rijn – Utrecht
2. Kinderhof – Amersfoort
3. De Scharn – Maastricht

Fin eerste van zijn groep

De school werd kampioen bij de kleine teams en Fin werd ook nog eens individueel eerste in de groep waarin hij speelde binnen het toernooi met een geweldige score van 6 uit 7!

Toernooi 4B
1 Fin Alders 6 26,00
2 Luuk Sondij 6 23,50
3 Nora Lee 5,5 22,25

Een enorme beker gaat mee terug naar de school, de spelers zelf kregen een welverdiende medaille. Volgend jaar zien we Fin’s school misschien wel op het NK BO Algemeen.

Wat een mooie afsluiting van het OZU jeugdseizoen. Nog een NK winnaar in ons midden!

Zie ook de verslagen: https://schaakbond.nl/alleen-maar-winnaars-bij-nk345/
en: https://schaakbond.nl/sfeerverslag-nk345/

Vrije School Leidsche Rijn eerste van de Kleine Teams!

Eén reactie