rapid,  toernooien

Rapidtoernooi Oud Zuylen Utrecht

In verband met de Albert Heijnsportweek organiseerde schaakclub Oud Zuylen Utrecht een rapidtoernooi op zondag 17 september. In groepen van 8 spelers konden deelnemers het tegen elkaar opnemen. Bij rapidschaak heeft iedere speler 25 minuten bedenktijd en wordt er gespeeld met een schaakklok. Als je tijd om is en je tegenstander kan je met zijn stukken in theorie nog schaakmat zetten, dan heb je verloren. Ook als je er beter voor staat of meer schaakstukken hebt. Een belangrijke nieuwe regel is dat als je een onreglementaire zet doet, je tegenstander de winst kan claimen. Opletten geblazen dus met al weinig tijd, eindigen veel partijen in tijdnood en neemt de spanning toe.

In de eerste groep won Yulia Yakovich, een sterke schaakster van Oud Zuylen Utrecht met een rating van ruim 2100 de groep met 6,5 uit 7 wedstrijden. Slechts 1 remise tegen Marc Speijers. In deze groep deed ook het jeugdtalent Nils Neisingh mee (14 jaar). Hij speelde sterke wedstrijden maar de ervaring mist hij nog en eindigde op de zesde plaats met 2,5 punt.

In de tweede groep won Jos Heesen van schaakclub De Rode Loper met 6,5 punt uit 7 wedstrijden. In de derde groep van Jan Gijzen ook lid van schaakclub Oud Zuylen Utrecht met 6 uit 7 wedstrijden. De vierde groep was een jeugdgroep en die werd gewonnen met 5 uit 5 wedstrijden door Polle van Arendonk van jeugdschaakclub Magnus.

Een gezellig toernooi, wat kort van te voren is georganiseerd en mede daardoor het aantal deelnemers van 28 wat hoger had gekund.

Denksportcentrum Dijckzigt wil in de komende periode zich meer laten zien en vaker open voor de denksporters. Vanaf 6 oktober starten we met een maandelijkse snelschaak en rapidschaak avond op de eerste vrijdag van de maand. Op zondag 10 december wordt er een nieuw rapidtoernooi georganiseerd in de fraaie speelzaal.


Aankondiging: In het kader van de Nationale Sportweek en in samenwerking met de AH-sportactie is Schaakclub Oud Zuylen Utrecht de organiserende vereniging van een rapidtoernooi.

Datum: zondag 17 september 2017
Aanvang: 10.00 uur
Aanmelding: 9.30 uur
Prijsuitreiking: 17.00 uur
Locatie: Denksportcentrum Dijckzigt. Boorstraat 107 Utrecht, gratis parkeren, nabij CS Utrecht
Voor: clubschakers, huisschakers en natuurlijk liefhebbers
Prijzen: per groep van 8 deelnemers zijn er 3 fraaie prijzen te winnen.
Inschrijving
Senioren: € 5,00 | Jeugd: € 3,00. Inclusief consumptie.
Aanmelden: tonmackaaij@hotmail.com of via 06 54 61 34 85, gaarne m.v.v. club en KNSB-rating (indien van toepassing)

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3 reacties