extern

OZU 3 gaat met een beter gevoel het nieuwe jaar in.

We hebben ons helaas niet beloond. Als je zulke kansen niet grijpt!
Maar we nemen dat goede gevoel wel mee naar de volgende wedstrijd.”
Het zijn allemaal commentaren die de teamleider op de uitwedstrijd bij DBC1 kan geven. Helaas de 4 -4 beloont ons niet. Met invallers Judith en Jan begonnen we aan de match.

Een vernederende 7 – 1 nederlaag in de tweede ronde moest weggewerkt worden. Op de eerste borden was de rangorde duidelijk. Ed had met wit geen kans. De stelling bij Evert om een uur of tien was zeer deprimerend. De hele koningsvleugel was niet ontwikkeld terwijl de druk toenam. Een escape met een lang rochade mocht niet baten.
De borden 3 en 4 waren duidelijke overwinningen van Sander en Harm-Theo. De laatste stond al snel een h-pion voor en wist tot op de laatste zet druk te houden. Bij een stand van 4-3 achter, redde hij het matchpunt.
Maar bij bord 5 tot 8 had het alle kanten op kunnen gaan. Invalster Judith kwam een pion en kwaliteit achter. Met twee torens koos haar tegenstander voor het vastzetten van de pionnen waarmee winst nauwelijks meer mogelijk was. De tegenstander van Wout van Goor op bord 7 stond lang ruim beter. Tot er een tussenschaakje eindigde in stukverlies. Jammer, maar het punt werd bijgeschreven.
Andersom verging het Jan Ackerman. In een ruim betere stand, pionnetje meer, niets aan de hand, bood zijn tegenstander een slimme en tactische remise aan. We stonden op dat moment op achterstand en Jan ging, natuurlijk, door. Helaas overschatte hij zijn kansen en de stelling kantelde. Uiteindelijk een nul. Zuur.

Uw wedstrijdleider weigerde met hetzelfde argument remise. Weliswaar was het iets beter maar niet 1-2-3 gewonnen. De winst liet ik lopen onder andere op de 46ste zet en in de slotstelling. Ik zag de winst gewoon niet. En met wat afstand, een kopje koffie op zondagmorgen is het opeens zo simpel. Jammer. Op 10 januari treden we weer aan, dan thuis, tegen Ons Genoegen 1. De teams in deze groep liggen er dicht bij elkaar. Alleen niet op bordpunten.

  DBC 1 Oud Zuylen Utrecht 3 4 4
1. L.D. Boutens (Lukas) E. van Eeden (Ed) 1 0
2. T. Dam (Thijs) E.G.A. de Graaf (Evert) 1 0
3. P. van der Klein (Paul) S. – Blok (Sander) 0 1
4. M. Smit (Manuel) H.T. Wagenaar (Harm Theo) 0 1
5. H. Kuyer (Henk) B. Weegenaar (Bertrand) 0,5 0,5
6. R. Smit (Ron) J.C. Ackerman (Jan) 1 0
7. O.F. Kooy (Onno) W. van Goor (Wout) 0 1
8. B. van der Laan (Ben) J. van Amerongen (Judith) 0,5 0,5

Eén reactie