KNSB OZU 1

KNSB: Het eerste slaat En Passant

[Door: Jo Drijver]

Wat een spanning. De gezichten van de spelers en teamleider werden steeds langer en de blikken somberder. Het eerste doel was winnen en het tweede doel bordpunten scoren. Aan dat laatste zijn we niet toegekomen. Zouden we wel winnen? Bij een voorsprong van 4-1 leek het helemaal mis te gaan. Marcel, Jan Maarten en Meindert streden tot de laatste snik om het broodnodige halfje binnen te halen. Marcel trok ons over de streep waarna de beide anderen nog even doorgingen maar het uiteindelijk niet konden redden. Een kleine overwinning derhalve en de angst dat de anderen ons op bordpunten voorbij zouden gaan. Op de foto de laatste slag onder leiding van Marc Jongerius die net die week was bevorderd tot internationaal arbiter. Meer dan een felicitatie waard. En hij bewees die middag dat hij het werk aan kan hoewel het lawaai bij de bar steeds weer opnieuw oplaaide.


De score werd geopend door Albert Jan die een dame won tegen een paar stukken en het deskundig uitmaakte. Helaas heb ik het breekpunt in de partij gemist. De stand werd opgevoerd door remises van Hemmo en Tom (ja, hij kwam ons opnieuw helpen!) en fraaie overwinningen van Robert en André. De stelling bij Robert leek gesloten maar dan is Robert op zijn best en laat hij zien dat hij sterker is dan de tegenstander. Hij zoekt een gaatje en komt binnen. Dan is hij niet meer te houden.
André zou iedere partij met wit moeten spelen. Dan kan hij vanaf de eerste zet de aanval inzetten. Sjoerd Drent had het niet makkelijk en toen uiteindelijk een toren buitenspel stond liet André zijn vrijpionnen hollen naar de overkant. De volgende dag zag ik ze weer rennen maar dan bij de city-pier-city loop in Den Haag. Het halfje van Marcel bleek uiteindelijk goud waard alsmede de inzet van alle spelers. Ze gaan ervoor en uit de stand blijkt wel dat het de moeite waard is.

  1. Oud Zuylen Utrecht 9-28½ 2. Paul Keres  9-28   3. Veenendaal  9-28

Uitslagen

Oud Zuylen Utrecht 1 En Passant 2   Score
Beekman, R. (Robert) 2249 Heuveling, G.C. (Gijs-Cor) 1843 z-w 1 – 0
Bouwmeester, A. (Andre) 2181 Drent, S. (Sjoerd) 1968 w-z 1 – 0
Jong de, T.J. (Tom) 2139 Reichardt, J.M. (Jasper) 1917 z-w ½ – ½
Os van, M. (Marcel) 2093 Reichardt, R.C.R. (Robin) 2035 w-z ½ – ½
Linde van der, M. (Meindert) 2096 Hoogen van den, A. (Arie) 1863 z-w 0 – 1
Boogaart van den, J.M.C. (Jan Maarten) 2027 Pel van, G. (Gerben) 2000 w-z 0 – 1
Mulder, H.W. (Hemmo) 1983 Kossen, J. (Johannes) 2054 z-w ½ – ½
Hummel, A.J. (Albert Jan) 1997 Diermen van, A. (Arie) 1952 w-z 1 – 0
Gemiddelde Rating: 2096 Gemiddelde Rating: 1954   4½-3½

Eén reactie