nieuws,  partijen,  SOS OZU 1

Zeist 1 op karakter geklopt

Het werd een heet avondje tegen Zeist 1. Na de eerste ronde een gelijkspel (en daar zat meer in) werd hij tijd voor 2 punten. Het begin was niet veelbelovend. Daniel en Wout konden niet spelen dus vaste reserve Bertrand en Pascal vielen in op bord 7 en 8. Een “gouden” wissel bleek. Een tweede tegenvaller was dat het snel 0-2 voor Zeist was. Ed probeerde de Philidor van zijn tegenstander met een snel g4-g5 te lijf te gaan. Dat leverde weinig op en de nul snel op het scoresheet. Piet speelde niet slecht maar mistte een slimme paardzet wat of dame verlies of mat opleverde. Piet liet zich mat zetten. De reparatie werd ingezet door een fraaie winstpartij aan bord 1 door Sander. Hij verschalkte de winnaar van het Henk Bloemink toernooi , Arend van Oosten. Het werd een harde les.

In de tussentijd werkte Harm-Theo zich naar een remise. Hij ontdekte later dat er nog wel wat te halen was in de slotstelling.

Zelf had ik het niet makkelijk. Niet briljant uit de opening gekomen, weinig zelfvertrouwen, maar ik zag kansen in een stelling met witte pionnen op e4,c4 en a4. Het liep uiteindelijk soepel.

Naast mij had Evert in een Engels partij zijn tegenstander verschalkt. Een denderende koningsaanval ronde het betere middenspel af. 3,5-3,5 was de tussenstand terwijl om 11 uur Pascal nog als bevroren aan het bord zat. Het was een indrukwekkende hoeveelheid stukken op de onbeschermde koning gericht waren. De partij komt er aan. Tot slot Jan-Maarten. Na de fraaie partij van afgelopen zaterdag liep het de partij minder. Een Slavische opening had een complex middenspel opgeleverd. Terwijl de seconden wegtikten en Jan Maarten een plan zocht schoof zijn tegenstander een pion naar h5 en gebruikte de open a-lijn voor zijn toren. Er restte een remise door eeuwig schaak.