nieuws

Schaaktafels in het Griftpark vanaf 8 maart, feestelijk opening

Het Máximapark in Leidsche Rijn had tot nu toe de enige schaaktafels in Utrecht. Daar komt op dinsdag 8 maart verandering in als drie schaaktafels officieel geopend worden in het Griftpark.

Het is alweer vier jaar geleden dat Jesús Medina Molina zijn eerste tafels mocht openen, waarmee ‘Urban Chess’ een feit was. Jesús bedacht een simpel concept: Je plaatst schaaktafels in de openbare ruimte, mensen nemen zelf hun stukken mee, en spelen tegen wie ze maar tegenkomen. Kinderen willen graag leren, en volwassenen ontdekken in het spel een oude liefde, of een hele nieuwe! Het idee vindt navolging in binnen- en buitenland. Het is natuurlijk ook gewoon heel gezellig om met een praatje en een potje in het park te vertoeven.

Nu breidt Utrecht dus het aantal plekken waar gespeeld kan worden uit. In het Griftpark komen drie splinternieuwe tafels. Het leuke is dat we vanuit de Utrechtse schaakclubs bezig waren om meer schaaktafels naar Utrecht te krijgen, toen we er achter kwamen dat Vincent Hubner, inwoner van Utrecht, al een petitie was gestart voor schaaktafels! Een mooie indicatie van de populariteit van het schaken. Vincent wilde na het succes in het Máximapark, ook graag mensen in de buurt verbinden middels het schaken in het park.

De opening van de schaaktafels in het Griftpark mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom is er een feestelijk programma: Wijkwethouder Linda Voortman zal de tafels officieel openen, gevolgd door een simultaan, gegeven door de Utrechtse grootmeester, onze eigen Hugo ten Hertog.

Het mag dan ontspannen in het park zijn, deze gelegenheid om Hugo het vuur aan de schenen te leggen mag natuurlijk niet gemist worden. De simultaan start om 16.00 uur, zorg dat je op tijd bent. Zie hieronder de locatie waar de tafels geplaatst worden.

Locatie: in het Griftpark, bij Stadsboerderij Griftsteede. De tafels komen te staan in het rood gemarkeerde gedeelte op het kleine kaartje.

(Dit bericht is overgenomen met toestemming van PaulKeres.nl, auteur Niels Ondersteijn)