jeugd,  simultaan,  toernooien

Remise tegen Machteld van Foreest

[Door: Sara Zondergeld]

Vorig weekend op zondag 12 mei hebben Leon en Duncan Elferink meegedaan met een simultaan tegen Machteld van Foreest. Leon heeft remise gemaakt. Duncan verloor.

Het simultaan werd gehouden op het tweede Houbolt-Samuels schaakevenement, dat georganiseerd werd door de schaakclub van Wassenaar in het Van der Valk hotel op de grens van Wassenaar en Den Haag. Een erg leuk evenement bestaande uit een rapidtoernooi en een simultaan in dezelfde zaal. Machteld speelde tegen een aantal jeugdspelers en een aantal visueel beperkte volwassenen. Leon heeft na ruim drie uur spelen een remise weten te maken, waar hij enorm tevreden mee was. Machteld van Foreest is net als Leon 11 jaar, maar heeft een rating van 2044 (en een jeugdrating van 2099). Ze bleef regelmatig langer nadenken bij Leons bord, waar hij dan af en toe nogal zenuwachtig van werd. Duncan verloor, maar speelde ook een mooie partij. Na elke ronde van het rapidtoernooi, waar overigens ook Machtelds broer Nanne aan meedeed, werd er nieuwsgierig gekeken hoe het er bij het simultaan aan toe ging.

Machteld van Foreest had het soms best moeilijk in een aantal van haar partijen, maar deed haar simultaan erg professioneel. Tegen twee van de visueel beperkte spelers verloor ze. Bij de jeugdspelers won een iemand en moest Machteld twee keer remise accepteren, waaronder de remise van Leon.

 

 

 

 

 

 

Op de website van de schaakclub Wassenaar is nog een uitgebreid verslag van het evenement te vinden, zie: http://schaakclub-wassenaar.nl/PDFfiles/Verslag_HSS_2019_def-voor-website.pdf