extern

Prachtoverwinning Oud Zuylen 7

Borden bij de spoorwegovergang in Den Dolder. Het onderste bord is later weggehaald.
Borden bij de spoorwegovergang in Den Dolder. Het onderste bord is later weggehaald.

(door Jan van Tongeren) Op dinsdagavond 25 november speelde Oud Zuylen 7 (2e viertal) tegen DOSC 2 uit Den Dolder. Voor het viertal was dit de eerste competitiewedstrijd en er werd een moeilijke avond verwacht aangezien DOSC 2 zijn eerste wedstrijd in deze competitie met 4 – 0 had gewonnen van de kampioen van het vorige seizoen, Ameide 1. We hoorden echter van de spelers van DOSC dat de overwinning op Ameide reglementair was, omdat Ameide twee keer niet was opgekomen.
Aan het eerste bord kwam Guus van Eeden al spoedig enig overwicht en op de twaalfde zet had hij de partij al kunnen winnen.
Guus zag dat niet en zo ontstond een lange partij van meer dan zestig zetten. Het eindspel was zeer spannend. Guus speelde zeer geconcentreerd en strafte nu een fout van zijn tegenstander meedogenloos af.
Aan de borden 2 en 3 speelden Midas Schonewille en Roos van Eeden gedegen partijen. Ze hadden voortdurend enig overwicht, maar namen tenslotte toch genoegen met remise.
Luca Zaat aan bord 4 boekte een fraaie overwinning. Al vroeg in de partij bracht hij zijn tegenstander in het nauw. Deze probeerde weliswaar de bakens te verzetten, maar was daarbij bij Luca aan het verkeerde adres. Ten slotte berustte hij toch in het onmogelijke van zijn positie en gaf op.

SGS Viertallen 2e Klasse 2014/2015 2C:

? Oud Zuylen 2 DOSC 2 3 1
1. G. van Eeden (Guus) G. Willemsen (Gerard) 1 0
2. M. – Schonewille (Midas) W. Schuurman (Warrie) 0,5 0,5
3. R. van Eeden (Roos) J.F.H. Kloren (Hans) 0,5 0,5
4. L. Zaat (Luca) J. Puijk (Jan) 1 0

Totaal 3 – 1. Een prachtige overwinning.