Beekman,  partijen,  SOS OZU 1

Partij van de week

[Door: Evert de Graaf, Robert Beekman]

In tijden dat wij niet op de clubavond zelf kunnen schaken, zien wij dat er steeds meer online wordt geschaakt. Onze club doet ook met allerlei activiteiten mee en verzorgt Tom de Jong online-trainingen. Daarnaast kunnen wij van de gelegenheid gebruik maken om een aantal partijen van het afgelopen seizoen nog eens nader te bekijken. Eén van de spannendste partijen die OZU1 speelde in de SOS hoofdklasse was tegen Woerden. Onderstaande analyse is gemaakt door Robert Beekman. Robert heeft jarenlang bij Utrecht elke week een rubriek gemaakt met als titel “Partij van de week”.  Voor deze gelegenheid heeft hij deze rubriek nog eens van stal gehaald. Dank hiervoor Robert!

Hopelijk zet dit aan tot meer input en analyses van u en anderen voor onze site. Naast dat dit leerzaam is, blijven wij ook op deze manier met elkaar in contact. Wie volgt? Ook als u zelf de partij niet wil analyseren, Robert heeft zich bereid gevonden om nog een enkele keer dit te willen verzorgen. U kunt de partij rechtstreeks aan Robert of aan mij mailen.

Ed van Eeden (2074) – Sten Goes (2192)
SOS: Woerden 1 – OZU 1
11-02-2020
Analyse: Robert Beekman

Sten Goes, de tegenstander van Ed, is voor Schaakclub Utrecht geen onbekende. Jarenlang is hij met zijn vader en zijn vriend Jelle Wiering lid geweest. Inmiddels is Sten een sterke speler geworden met een rating van rond de 2200. Ed kon dus zijn borst natmaken! Ik stel me zo voor dat Ed bedacht: als ik wil winnen moet ik briljant spelen. Want in deze partij schotelt hij zijn tegenstander het ene na het andere pionoffer voor! Allemaal even onduidelijk, maar voor de tegenstander heel lastig om scherp op een rij te krijgen. En vooral ook mentaal lastig omdat je de hele tijd niet weet of je ergens toch een kans hebt laten liggen.

Bekijk de partij in groot formaat.