• OZ7 wint eerste viertallenwedstrijd tegen Nijkerk

  Posted on november 12, 2013 by in extern, nieuws, viertallen

  nijkerkMaandagavond mocht OZ7 een uitwedstrijd spelen tegen Nijkerk. Op papier zijn beide teams even sterk. Dat moet spannend gaan worden. Ik kan nog steeds niet echt wennen aan het ontbreken van dat kwartiertje extra na de 40e zet met als gevolg dat ik iedereen meerdere keren waarschuw, zo’n beetje tot het moment dat ik vuile blikken toegeworpen krijg waaruit ik opmaak dat ik mijn mond moet houden.

  Natuurlijk ben ik te zeer met mijn eigen partij bezig om een goed verslag te schijven. Maar omdat ik al op zet 14 een combinatie niet goed door rekende en daarmee een stuk voor een pion weg gaf was de grootste druk er bij mij al af en kon ik even op de andere borden kijken. Ik zag dat Jan Ackerman op bord 1 een pion achter stond, maar wel flink aan het oprukken was. Dat zag er niet slecht uit. Paul Meijer op bord 3 stond nog redelijk gelijk. Bij Peter was er kennelijk een oprolactie gaande. Voor zover ik het kon zien was er al flink wat materiaal van het bord en dan vooral van de overkant.

  Mijn eigen partij was natuurlijk al verloren. Maar met het slaan van mijn loper gaf mijn tegenstander het initiatief weg en kon ik een paar zetten lang zelf gaan jagen op de dame en daarmee wat pionnen vooruit zetten en ruimte winnen. Toen mijn tegenstander enige tijd later een slechte zet deed, kreeg ik de kans om de dame aan te vallen en mat te dreigen. Bij de analyse bleek dit nog te verdedigen te zijn, resulterend in een minder slechte stelling voor mij,  maar in de partij was dit moeilijk te zien. De dame werd geofferd tegen de mat dreigende toren en met het verdwijnen van de dame van het bord, verdwenen ook de donkere wolken erboven.

  Peter Timmerman won ondertussen zijn partij. Paul Meijer verloor matriaal en snel daarna ook zijn partij.  De tegenstander van ondergetekende gaf op. Het stond 1-2 (in ons voordeel).

  Jan Ackerman was nog druk bezig, maar zijn stelling zag er erg hoopgevend uit. Terwijl Peter Timmerman al stond te trappelen om de trein terug te nemen kreeg Jan Ackerman een hand (en de winst).

  Eindstand : Nijkerk – Oud Zuylen 7 : 1 – 3.  De eerste punten zijn binnen.

  Marc Jongerius

One Response so far.

 1. Ries van Leeuwen schreef:

  Gefeliciteerd heren!