partijen,  toernooien

Tijgers op Guernsey

Elk jaar reist er een groepje Utrechtse schakers af naar het eiland Guernsey voor het toernooi aldaar. Tijdens het 42nd Guernsey International Chess Festival van dit jaar liet Utrecht weer geducht van zich horen. Er wordt altijd gespeeld in twee groepen: Open en Holiday. In Open namen 3 GM’s, 1 FM en 6 (!) CM’s deel. In Holiday slechts één titelhouder: een WCM (Woman Candidate Master dus). Winnaar van het toernooi was de Zweedse grootmeester Tiger Hillarp Persson (TPR 2567). Iemand die ‘Tiger’ heet, moet wel een tijger in zijn tank hebben, denken we dan.

De grap is trouwens dat de Utrechtse spelers vroeger bij Kanaleneiland speelden. En op zeker moment is een clubje naar dat andere eiland in Het Kanaal gegaan om te schaken: Guernsey.

the-modern-tiger-chessIn de Holiday-groep tijgerde Wim van Hoek zich naar de eerste plaats. Hij bleef met 5,5 uit 7 ongeslagen (TPR 1979). Onze eigen tijger Marc Jongerius eindigde met 3,5 punt op een degelijke 50 procent. Hij behaalde helaas geen ratingprijzen zoals vorig jaar. Een zijner eclatante overwinningen treft u hieronder aan. Peter Hoogakker eindigde op 4,5 uit 7, eveneens als vakantieganger. Jan Prins (in de uitslagenlijsten steevast Prins Jan genoemd) haalde 3,5 uit 7 in de Open-groep.

Zie verder www.guernseychessclub.org.gg/festival

Nu volgt de partij van Marc, waarin hij feilloos de zwaktes in de stelling van zijn Deense tegenstander blootlegt en het geheel afrondt met een brisant torenoffer.

[Event “Holiday”]
[Site “Guernsey”]
[Date “2016.10.20”]
[Round “5”]
[White “Holstrom Nielsen, Jorgen”]
[Black “Jongerius, Marc”]
[Result “0-1”]
[ECO “A00”]
[WhiteElo “1797”]
[BlackElo “1637”]

guernsey-20161020

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren