extern,  KNSB OZU 3

Het vriendenteam doorbreekt de vloek!

Door: Pascal Boittin

In 2018 begon de KNSB de landelijke competitie met meer teams in nieuwe klassen.
OZU heeft zoals heel veel clubs deze kans gepakt om eindelijk aan meer spelers de mogelijkheid te geven op zaterdag te kunnen spelen i.p.v. ’s avonds laat en vooral om na de partij uit te gaan en feest te vieren!

Judith had snel een gezellig sterk team bij elkaar weten te verzamelen. Beginnend in de 6de klasse, vlogen de punten binnen. Uitgaan was des te gezelliger! Uitbundig eten bij het Chinese Man Far of bij de luidruchtige Griek op de Amsterdamsestraatweg. Uit, wist Leo Keizer altijd voortreffelijk het beste smaakvolle en gezellige eethuis te vinden. Toch hebben we in die jaren cruciale wedstrijden verloren en de promoties laten liggen.
Inmiddels hebben we ook stappen gezet in de professionalisering: een eigen shirt met een zeepaard dat Poseidon symboliseert en thuiswedstrijden afsluiten met een gezamenlijke maaltijd! Hennie is meester in de Schnitzel en de Saté! Wat een pret voor €10!
Ik mis de leuke teamleden die ons hebben verlaten zoals Rens en Alwin…
We moeten door! Op weg naar de zege!

Na 2 vreemde coronajaren die we allen hebben overleefd en net voor de 3e wereldoorlog, hebben we op het nippertje weten te winnen van SV Wageningen 4. Ed blunderde in een gewonnen eindspel. Hoe kan dat? Een sterke doelgedreven speler als hij is. Raimon schoot in zijn eigen voet en opsloot zijn oppermachtige aanval. Het ging van kwaad tot erger. Raimon: naar veuren daar kun je niets gebeuren! (Anton Rosmuller). En ik, Pascal, gaf in een voordelige stelling een winnend initiatief aan mijn tegenstander. Ga ik het nooit leren. Genoeg hebben aan een gezonde pluspion en niet altijd zoeken naar actie en spanningen als het al is beslist.

Hier is bxc6 het beste. Met Dxc6 wilde ik nog de mogelijkheid hebben om b5 te kunnen spelen en zijn pionnenketen aan te vallen. Zwart heeft een pion meer en op Pf3 is met c5 de pion d4 goed gedekt. Geen tijd en het ging snel bergaf. Dus 0-3 op de 3 eerste borden. De vloek!

Ries had al een vakkundige remise geregeld. Leo en Bert hadden een technisch punt binnen gehaald.

Ons lot stond in de handen van Judith en Martijn. Judith was beland in een remise-eindspel en Martijn in een mogelijk verloren stelling. Beiden hadden besloten om alles eruit te halen. Zeker geïnspireerd door het dagelijkse Oekraïense verzet gingen ze het hun tegenstanders moeilijk maken. Judith met dame en paard, het hele bord onveilig maken. Ze won een pion en ook nog de partij door de oppermachtige vork! Bravo Judith.
Martijn ging snel en scherp spelen. Geen denktijd aan zijn tegenstander geven. Om dreigingen te voorkomen liep hij in zijn eigen zwaard. Martijn zette hem mat achter de paaltjes! Bravo Martijn.
We zijn verlost van de vloek! Hebben een klok gewonnen!
Op weg naar de volgende promotie en de vele gezellige zaterdagen!

OZU 3 Wageningen 4 Uitslag
Eeden van, E. (Ed) 2066 Melgers, J.A. (Jaap) 1539 0 – 1
Bach Pareja, R. (Raimon) 1753 Hahne, M.G.J.M. (Marcel) 1645 0 – 1
Boittin, P. (Pascal) 1828 Molen van der, M. (Rinus) 1481 0 – 1
Amerongen van, J. (Judith) 1704 Brouwer, H. (Hugo) 0 1 – 0
Keijzer, L.F. (Leo) 1657 Bijlmakers, S.A. (Steef) 1482 1 – 0
Lardenoye, B. (Bert) 1662 Duijl van, N. (Niels) 1121 1 – 0
Haan de, M. (Martijn) 1654 Zevenbergen, C. (Christiaan) 1457 1 – 0
Leeuwen van, M. (Ries) 1464 Pouels, F.J.J. (Frank) 0 ½ – ½
Gemiddelde Rating: 1724 Gemiddelde Rating: 1454 4½-3½

2 reacties

  • Jaap van der Tuuk

    HE Pascal ,het is me nog niet helemaal duidelijk hoe je de pion op d4 verliest,maar volledig duister is voor hoe wit daarna een moordend initiatief ontwikkelt,dat moet je bij mij thuis maar eens uitleggen….ng