jubileum,  nieuws

Het jeugdseizoen 2016 -2017 zit erop

Bowlen, diploma’s en bekers waren de onderwerpen van de laatste jeugdavond. Wie het bowlen gewonnen heeft, is in de feestvreugde iedereen ontgaan. Er zijn 11 stappenexamens gemaakt:

Stap 1: Leon, Tessa, Job, Ilja, Arnau en Rayan
Stap 2: Sil en Leon
Stap 4: Marc en Kobe
Stap 6: Jaap
Van de laatste is de uitslag nog niet bekend. Een weetje, de KNSB stappenexamens kunnen door iedereen worden gemaakt!

Ook sloten we een spannende interne competitie af. Kobe was al lang verzekerd van een eerste plaats. Luca heeft dit seizoen privé les gehad van Jaap en was de laatste drie maanden te druk met zijn examen. Dat gold ook voor Marc. Toch een niveau hoger.

  1. Kobe 23
  2. Leon 19,5
  3. Milo 18,5

De complete uitslag staat hier.

Er waren dit seizoen meer trainers dan we konden herinneren. Guus van Eeden, Bart de Vries en Midas Schonewille behaalden ieder het Jeugdtrainer A diploma. Ed van Eeden nam de stap 4 kinderen voor zijn rekening en Jaap ging los op de soms erg complexe stap 6 opgaven samen met Luca. Selmar Kok is de laatste weken ook al aanwezig om de soms 15 kinderen in alle fasen van schaakontwikkeling te ondersteunen.

Zelf regelde ik van alles en nog wat. Daar houd ik na dit seizoen mee op. De combinatie werk, schaken is moeilijk elke week vol te houden. Midas zal het overnemen. Met dit team wordt het vast nog groter. En er zijn genoeg enthousiaste betrokken ouders.

Tot slot: Het A-jeugdteam van OZU bestaande uit Lars Vereggen, Sebastian Halfhide, Joris Kokje en Dries Werda werd in oktober 2016 kampioen. Ook volgend seizoen zal weer een A-team aan de landelijke competitie deelnemen. Misschien lukt het om voor de derde keer op rij kampioen te worden.

Eén reactie