• Groot schaakfeest in de Bilt

  Posted on december 13, 2022 by in Grand Prix toernooien, jeugd

  Jasper in groep 20

  Afgelopen zondag organiseerde DBC op hun thuislocatie een Grand Prix. Ze deden dit voor het eerst maar dat was aan de geoliede machine die de organisatie bleek te zijn, niet te zien. Alles was uitstekend georganiseerd. De rij deelnemers die tegen half een in een mum van tijd ontstond voor de inschrijftafel was ook in een mum van tijd weer opgelost. En dat terwijl er meer dan 200 deelnemers waren! Ouders en kinderen zwermden over het hele pand uit en vonden overal en vooral in het, in kerstsferen gehulde, restaurant hun hangplekje voor de middag. Er speelden 26 groepen. De grote speelzaal was immens groot en de tafels van de achtkampen stonden ver genoeg uit elkaar zodat elke groep toch een beetje een eilandje op zichzelf was. In de grote zaal stonden ook netjes stoelen aan de zijkant voor toeschouwers om actief mee te kijken.

  De top 3 groepen in een eigen zaaltje

  De bovenste drie groepen speelden in zeskampen met iets meer tijd en hadden een eigen zaaltje aan de andere kant van het gebouw. Een zee van rust was het daar in de ruimte die de club DBC zelf vaak gebruikt voor externe competities. Aangezien de sterkste spelers hun tijd goed gebruikten en tot in de laatste seconden doorspeelden, was die rust ook echt nodig.

  Duncan met stalen zenuwen

  Vanuit de grote zaal kwamen de kinderen soms alweer terug vlak nadat ze een ronde begonnen waren. Maar niet allemaal speelden ze zo snel. Ook daar waren soms lange partijen. Duncan moest het van zijn stalen zenuwen hebben toen hij in de allerlaatste partij van een ronde in de grote zaal nog mat moest zetten met veel toeschouwers om hem heen. 200 Kinderen in de zaal moesten op Duncan en zijn tegenstander wachten omdat een volgende ronde pas begon als elke partij klaar was. Duncan won de partij. De partij meteen erna ging hierdoor echter wel verloren. Je kunt ook niet achter elkaar door blijven geven tenslotte.

  Van Oud Zuylen Utrecht deden wel 9 kinderen mee! Verspreid over alle groepen van hoog tot laag speelden zij hun partijen. Ze zochten elkaar regelmatig op tussen de ronden door, als ze elkaar konden vinden! Leon speelde in groep 2, waar hij al zijn partijen won. Duncan vocht in groep 4, maar bleef steken op de vierde plaats. Marti werd eerste in groep 6. Jeevan en Khalil vielen helaas buiten de prijzen in groep 7 respectievelijk 10. Kay werd derde in groep 13. Adam en Fin zaten samen in groep 17 en Adam pakte daar mooi de derde plaats. Jasper werd ook nog derde in groep 20. Mooie resultaten allemaal en een goede oefening voor de komende externe wedstrijden, aanstaande vrijdag voor het C team te Moira Domtoren en volgende week dinsdag voor het D team te Hoogland.

  Onze prijswinnaars, van l. naar r.: Kay, Marti, Adam, Leon en Jasper

  Op de SGS website staat nog een verslag en is een uitgebreide fotoreportage te vinden van het evenement. Henk van Lingen maakt altijd mooie schaakfoto’s van de kinderen tussen het invoeren van de ronde uitslagen door. Zie: https://www.sgs-schaakbond.nl/?p=5582 en: https://www.flickr.com/photos/138269708@N02/albums/72177720304372581

  Wanneer de volgende GP zal zijn is nog niet bekend, maar het zou erg leuk zijn als we daar weer samen zijn met veel kinderen van onze eigen club!

  Natuurlijk is er wel alweer een ander toernooi aan te kondigen! In de Kerstvakantie hoeft niemand zich te vervelen. Tradtitiegetrouw organiseert de SGS de Persoonlijke Jeugd Kampioenschappen (PJKs) op de eerste vrijdag en zaterdag na Oud & Nieuw voor de C, D en E categorie. Aan dit kwalificatietoernooi kan gratis meegedaan worden en kan een plaats voor het persoonlijke NK verdiend worden. Voor de jongere kinderen komt er in het voorjaar een kwalificatietoernooi.

  Voor informatie en aanmelden: https://www.sgs-schaakbond.nl/?p=5571

Comments are closed.