SOS OZU 1

Gewonnen van Doorn Driebergen, had (nog) meer ingezeten 

De wedstrijd van OZU1 in de SGS-competitie tegen Doorn Driebergen in de SOS competitie eindigde in het laatste half uur van een 3-2 naar een 5-3 stand. En hij was niet gestolen. De laatste twee partijen, van Sander en Harm-Theo waren toevallig hulp- en  stikmat (zie foto’s).

De eerste vier partijen eindigden in een reguliere remise. Ed was erg snel klaar, hij ontweek de theorie van zijn tegenstander en de vrede was snel getekend. Jan Maarten zat tegenover oud-OZU-lid Erik Corneth en daar werd het evenwicht ook niet overschreven. Daniel speelde Koningsindisch, beide spelers namen geen onnodige risico’s, schoven de damevleugel vakkundig dicht wat het speelbord flink kleiner maakte. De laatste remise was op naam van Evert die met een agressief Engels met c4, e4 en f4 zijn tegenstander flink onder druk zette. Het was niet genoeg.

Wout scoorde weer eens het volle punt tegen Jon van Midde, eveneens lid (dubbel) die in een Spaanse partij, het klassieke Chigorin (9.h3 Pa5) mocht bestrijden. Dat ging het zeer goed af. Het werd een partij waar Wout als een wurgslang de stelling van zijn tegenstander afkneep. Arme Jon, maar het punt was binnen. Ondergetekende bracht weer evenwicht in de score door onnodig te verliezen. What’s new deze seizoenen. Met zelfs een voorsprong van drie pionnen. Mijn tegenstander, Rik van Drie, eveneens Oud Zuylen, had zeker tegenspel met twee lopers (b7 en g7) tegen mijn twee paarden. Ik ging kleine, daarna grotere fouten maken. Slordig, want ik heb totaal gewonnen gestaan. Bij 3-3 waren Sander en Harm-Theo ook snel klaar. Beide tegenstanders maakten in tijdnood fouten waarbij beiden een helpmat creëerden.

5-3, we stomen wat door in deze groep met 5 matchpunten uit 8.

Rating
Rating
Ronde 5
Blok, S. (Sander) 2062 Bies, E. (Eric) 1992 1 – 0
Eeden van, E. (Ed) 2058 Groot de, J.A. (Johan) 2014 ½ – ½
Boogaart van den, J.M.C. (Jan Maarten) 2036 Corneth, E. (Erik) 2041 ½ – ½
Graaf de, E.G.A. (Evert) 1903 Linden van der, A.L. (Ton) 1443 ½ – ½
Kuijper, D. (Daniel) 1847 Legemaat, G. (Gerrit) 1876 ½ – ½
Weegenaar, B.W. (Bertrand) 1802 Drie van, R. (Rik) 1887 0 – 1
Wagenaar, H.T. (Harm Theo) 1837 Grünbauer, G.C. (Guido) 1479 1 – 0
Goor van, W. (Wout) 1786 Midde van, J.P. (Jon) 1908 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1916 Gemiddelde Rating: 1830 5-3

4 reacties

 • Jon van Midde

  Tja,een wurgslang…en dat tegen een oud-lid nog wel…die echter nog steeds lid is….ik doe zelfs nog mee met de bekercompetitie….
  De Spaanse Tjigorin was geen verstandige keuze, als je daarna niet weet of begrijpt wat je op de damevleugel moet doen waardoor je paard daar niet meer meedoet…wit begreep het dus veel beter en won verdiend

 • Jon van midde

  Ps dat Wout weer eens van mij won….vlg mij speelden we voor het eerst tegen elkaar..
  Ps 2 het is niet dat ik de Tjigorin moest bestrijden, ik verdedigde me in het Spaans met de Tjigorin …Pa5. Zwart kan echter ook gaan voor de Breijervariant of de Marshall,

  • Bertrand Weegenaar

   Het was niet dat Wout voor het eerst van jou won, dat hij in het teamtoernooi weer eens won.