intern,  partijen

GeJudith worden

Na tien zetten kon Gerard geen konijnen meer uit de de hoge hoed toveren.
Na tien zetten kon Gerard geen konijnen meer uit de hoge hoed toveren.

Het gebeurt niet vaak dat iemand een verliespartij ter publicatie aanbiedt, maar Gerard was zo sportief om een vermakelijk miniatuurtje op te sturen. Gerard hierover:

Het nieuwste werkwoord luidt sinds gisteravond: “GeJudith worden.” Leerpunt voor mij: niet meer meteen in het geroezemoes van de vroege avond zo’n scherpe stelling opzoeken. Zit je je om 10 over 8 al suf te rekenen (terwijl je al helemaal geen rekenwonder bent) op allerhande combinaties en tussenzetten, je weet de theorie wel maar twijfelt waarom 6. .. c7-c5 ook alweer de theorie is. (Ik wil eigenlijk op zet op 6 h2 slaan met het paard maar dan doet ze toch De4+ als tussenzet en ik zie mijn stuk niet terug, bedenk ik nog wel) Dus ik rokeer maar even. Ze speelt 7. e2-e4, en nu kan De4+ van beide zijden niet meer! Gaat het rechts van je uitgebreid over “met de linker hand spelen”, loopt de voorzitter ook nog arm in arm met de bardame over de tafels.
Kijk, nu kan ik wel even die gambietpion terugwinnen op h2 en speel 7. Pxh2? want na e4-e5 red ik mijn paard met schaak op f3 en red vervolgens mijn loper! Tja dat rekent even na 8 uur toch nog minder doch levert wel spectaculaire partijtjes op!

Groet, Gerard (inmiddels GeJudith)

Eén reactie