blitz en snelschaak,  Ed van Eeden Blitz,  snelschaaktoernooi

De creme de la creme …

… of (in elk geval een deel van) the Utrecht chess world, kwam samen op dinsdagavond 4 juni voor het Ed van Eeden Blitztoernooi.
Er was al een mooi divers lijstje namen in de weken ervoor op de deelnemerslijst binnengekomen, maar op de avond zelve kwamen nog enkele illustere spelers uit het Utrechtse zich spontaan aanmelden. Met 42 deelnemers was de zaal prima gevuld. Net als naamgever Ed was iedereen zonder uitzondering goed gemutst en in een vrolijke bui. Het Ed van Eeden Blitz staat altijd voor een gezellige sfeer. Niet per se een rustige sfeer, maar bij dit toernooi hoeft dat dan ook niet echt. De wedstrijdleiding was in handen van Marc Jongerius en Evert de Graaf en zij waren eveneens in opperste beste stemming.

                 

In de voorronde werd elk schaakniveau lekker door elkaar gehusseld, wat leuke combinaties in de poules opleverde. Zo kom je nog eens tegen bijvoorbeeld een titelhouder te spelen.

Niet iedereen was gecharmeerd van de 5+0 want op de vlag spelen of op increment vereist toch een andere expertise, maar iedereen wist het vooraf natuurlijk omdat het Ed zijn favoriete speeltempo is.

De hoogste finale poule was er eentje om door een ringetje te halen:
toch echt wel die creme de la creme. Wat een namen! Ed zelf ontbrak ook niet. Hij werd echter niet de winnaar van het toernooi. Met een grote grijns had Kobe bij de bar al laten weten dat hij Ed gevloerd had en vervolgens presteerde hij het om ook de poule ongeslagen te winnen.

         

FM Kobe Smeets werd dus de terechte winnaar van het Ed van Eeden Blitztoernooi 2024.

Tweede in de hoogste finale poule werd Jan Jaap Janse.

Winnaar groep B: Ger Hageman
Tweede: Marc Schwartz

In groep C waren Gijs van Wamel en Mathijs Meijers gedeeld eerste.

Winnaar groep D: Albert-Jan Fischer
Tweede: Henk Kroon

Winnaar groep E: Geert Verweij
Tweede: Wietse Bosch

               

Als prijzen hadden we buurtbier.nl pakketten, boeken van de hand van Ed van Eeden zelf (!), schaakboeken en chocola. Voor ieder wat wils.

Inmiddels is vanavond alweer de tweede ronde van het Henk Bloemink vierkampentoernooi. Na de snelle blitzavond schakelen we elk jaar meteen door naar de klassieke partijen. Ook de kampioensvierkamp tussen Mika Kleibeuker, Ed van Eeden, Harm-Theo Wagenaar en Jon van Midde, wordt nu gespeeld en deze is buitengewoon spannend. (Geruisloos) publiek is hierbij natuurlijk welkom.

De indeling en standen zijn te volgen op de website:
Henk Bloeminktoernooi: https://www.henkbloeminktoernooi.nl/93-2/
Kampioensvierkamp: https://oudzuylenutrecht.nl/kampioensvierkamp/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *