extern,  intern,  knsb,  nieuws,  schaakcafé,  training

Clubavonden afgelast (update 23-3)

23 maart

Daar was de Minister-president weer. De maatregelen zijn verlengd tot 1 juni. Bijeenkomsten van 3 of meer personen zijn verboden. Dat houdt in dat er weinig van het schaakseizoen over zal blijven. De KNSB beraadt zich nu ongetwijfeld over de afhandeling van de landelijke competitie. De SOS/SGS probeert hier indien mogelijk bij aan te sluiten en Oud Zuylen Utrecht zal binnen afzienbare tijd met een verklaring komen met betrekking tot de lopende interne competities.

16 maart

In lijn met de nieuwe voorgeschreven maatregelen zijn alle interne en externe activiteiten afgelast tot minimaal 6 april.

De training van Tom de Jong gaat online plaatsvinden.Bovendien proberen we nog wat andere online activiteiten van de grond te krijgen.

Externe wedstrijden voor de regionale competitie worden uitgesteld. Ook de KNSB heeft de competitieronde van 28 maart uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum.

========

13 maart

Het bestuur van OZU heeft besloten om in lijn met het advies van de Schaakbond alle schaakactiviteiten af te gelasten in de maand maart. Ook de KNSB-ronde op 28 maart is uitgesteld. De SGS meldt op haar website dat alle wedstrijden in maart zullen worden verplaatst naar april en mei.

Het voorgaande geldt voor alle jeugd- en seniorenactiviteiten. Dit betreft dus clubavonden, trainingen alsmede het dagschaak op de vrijdagmiddag. Wij zullen u zoveel mogelijk op de hoogte proberen te houden via de website en mail.

========

12 maart

Het zal u niet ontgaan zijn dat er vandaag nieuwe maatregelen zijn afgekondigd om het Coronavirus te bestrijden. Bijeenkomsten van meer dan 100 personen zijn verboden. Sociale contacten moeten beperkt worden, met name voor ouderen en mensen uit risicogroepen.

Foto: Alwin van Ee ®2020

Wat betekent dat voor ons?

Van drie SOS schaakverenigingen is nu al bekend dat ze de clubavond afgelasten. De verwachting is dat daar nog meer clubs bij komen. Het bestuur van Oud Zuylen Utrecht kijkt het nog even aan, maar neemt uiterlijk zondag een beslissing over het wel of niet doorgaan van de clubavond.

Los van deze beslissing moet iedereen zijn gezond verstand gebruiken. Mensen met ‘symptomen’ moeten thuis blijven (of naar huis gestuurd worden). Ouderen en leden die behoren tot risicogroepen moeten hun risico’s goed inschatten.

De SGS heeft een aantal jeugdtoernooien afgelast. Voor de SGS/SOS clubcompetities geldt dat de wedstrijden worden uitgesteld als één van beide verenigingen dat wil. Er zijn vandaag al veel wedstrijden uitgesteld.

De KNSB beraadt zich over de volgende competitieronde op 28 maart en neemt daar snel een beslissing over.

2 reacties