extern,  SOS OZU 1

Bussum uit in de SOS

Je bent er een keer niet bij. In Hans de Lange is een enthousiaste vervanger geregeld. En dan een paar uur voor de wedstrijd meldt Sander Blok zich ziek. Altijd goed voor spektakel en een onderhoudende partij. Gelukkig is Bart de Vries bereid op stel en sprong naar Bussum te komen.

Voor beide invallers is het geen gelukkig avond.

Carol – Peter doet kort verslag:

Ed was het eerst klaar. Hij bereikte niets tegen het Oud-Indisch stond misschien zelf iets minder: Remise. Hans de Lange had een hele interessante stelling in het middenspel, stond wat beter maar ging op het moment suprême ineens heel snel spelen met een aantal onzorgvuldigheden tot gevolg en daardoor verlies.
Wout speelde tegen een invaller, kwam iets beter te staan. Speelde erg snel en de boel verzandde in remise.
Bart moest tegen ook OZU-lid Bert Kieboom. De oude vos speelde als vanouds en Bart vocht voor wat hij waard was maar kwam er niet aan te pas: Verlies. Evert had met goed positioneel spel (Réti) z’n tegenstander overspeeld en op het moment dat het oogsten kon beginnen trapte hij in een trucje waarna het gelijk over was: Verlies. Daarmee werd de stand 4-1 voor BSG. 3 partijen waren nog bezig: CP had lange tijd een gelijke stelling in een klassieke Semi-Tarrasch. In de overgang naar het eindspel beging de Bussumer wat onnauwkeurigheden en kon CP afwikkelen naar winst. Harm-Theo won in de opening een pion en de tegenstander liep de hele partij achter de feiten aan. Winst. Goed gespeeld door Harm-Theo.
De laatste partij was van Jan-Maarten die in de Svesjnikov steeds het initiatief had en uiteindelijk kon afwikkelen naar een gewonnen toreneindspel (twee pionnen meer) wat nog wel heel spannend was door de gierende tijdnood van beide heren. Jan-Maarten wist het netjes af te maken: Winst en 4-4!

Knap want van 4-1 terugkomen heeft op de drie spelers vast een hoop druk gelegd. Met 4 – 4 komen we weer iets hoger in de ladder van deze SOS-groep.
We wachten natuurlijk op de partij van Jan-Maarten.

Harm-Theo heeft het belangrijkste moment in zijn partij als startpunt

BSG 1

S.C. Oud Zuylen Utrecht 1

Brouwer, T. (Timon) 2008 Eeden, E. (Ed) 2104 z-w ½ – ½
Dolder, K. (Kees Jan) 1933 Lange, H.J.G. (Hans) 1700 w-z 1 – 0
Piel, R.J. (Ruben) 1867 Gouw, C.P.T.H. (Carol-Peter) 1969 z-w 0 – 1
Velden, E. (Eddy) 1878 Boogaart, J.M.C. (Jan Maarten) 2009 w-z 0 – 1
Weidema, R. (Rik) 1791 Graaf, E.G.A. (Evert) 1899 z-w 1 – 0
Kieboom, B. (Bert) 1861 Vries, B. (Bart) 1503 w-z 1 – 0
Houtman, A. (Dolf) 1687 Goor, W. (Wout) 1807 z-w ½ – ½
Tijssens, R. (Rob) 1699 Wagenaar, H.T. (Harm Theo) 1782 w-z 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1841 Gemiddelde Rating: 1847 4-4

Eén reactie

  • Jaap van der Tuuk

    Vraagje: hoe krijg je het voor elkaar tegen Ed een Oud-Indische verdediging te bereiken?Dat wil ik ook wel,zoals welke Indische stelling dan ook.Heeft hij na zijn oogoperatie d2-d4 voor e2-e4 aangezien?