Norbruis

29 Augustus: Norbruis toernooi

Aankomende dinsdag, 29 augustus 2023, spelen we het jaarlijkse Norbruistoernooi. Zie de regels hieronder. Inschrijven 19:45, start 20:00. Eerdere winnaars: 2022 Jan Maarten van den Boogaart 2021 Anja Vis, 2020 Kobe Smeets.

Andere winnaars kunnen hier gevonden worden. Nog wat achtergrond:

Obbe Norbruis

De prijs is genoemd naar Obbe Norbruis. Hij was burgemeester van Zuilen van 1935 tot 1 januari 1954, de dag waarop Zuilen door buurgemeente Utrecht werd opgeslokt. Het dorpje Oud Zuylen werd toen bij Maarssen gevoegd. Norbruis was tevens lid, erelid en beschermheer van schaakclub Oud Zuylen. Hij nam het initiatief voor de eerste schaakwijk in Nederland. Met straatnamen als Paard-, Loper-, Dame- Koning-, Toren- en Pionstraat, alsmede Staunton- en Max Euwestraat.

Toernooiregels:

Het Norbruistoernooi is een rapidtoernooi in vierkampen. De drie partijen worden op één avond gespeeld.

De aan/afmeldregeling uit paragraaf 2.1.1. is van toepassing.

Het speeltempo bedraagt 25 minuten p.p.p.p.

Deelnemers worden op speelsterkte verdeeld in groepen van 4. Binnen iedere groep speelt iedereen tegen elkaar in drie ronden volgens het round robin systeem.

Rond 20:00 uur zijn de groepsindelingen gereed en kunnen de partijen starten.

1, ½ of 0 per partij.

De winnaar van het Norbruistoernooi is het clublid dat in zijn groep een 100% score heeft behaald. Indien er meerdere spelers zijn met een 100% score zal tussen deze spelers worden geloot om de toernooiwinnaar te bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *