• Even stoppen… en weer doorgaan

  Posted on januari 20, 2016 by in extern

  Exif_JPEG_PICTURE

  Ronde 5 in de externe competitie bracht de tweede afgetekende nederlaag van het tweede team. Tegen medekoploper Baarn 1. Na een nederlaag vorige ronde (7-1) was ook deze afgetekend: 6-2. Het was koud bij de terugweg naar huis, een beetje kouder na zo?n oorwassing. Toch vertekent de uitslag deels het niveau van de avond. We speelden tegen een jong team en maakten grote fouten die elders weer gecompenseerd werden.

  Ed en zijn tegenstander Pascal Losekoot speelden beiden voor de winst. Ed verloor want hij kreeg zijn toren niet in het spel betrokken. Wit wist dit met zijn beide torens prima te doen.

  Wout van Veen stond goed, veel beter zelfs maar vergat in het middenspel torens te ruilen alvorens met de dame de koningsstelling binnen te vallen. De koning kon meteen om.

  Ondergetekende dacht veel slechter te staan, offerde een stuk voor een veelbelovende aanval maar dat bleek ijdele hoop. ?En wit nam de aanval vervolgens over,? zoals dat dan heet. Ik had passief achterover moeten leunen want veel spel bleek wit niet te hebben.

  Ronald was de laatste die de hand schudde op deze avond. Hij bood remise aan in vliegende tijdnood en een zeer gecompliceerde stelling. De wedstrijd was al niet meer te winnen.

  Ook bij Wout van Goor was een lichtte ontsporing die het punt kostte. Maar wel in het eindspel.

  Gastspeler Jan Ackerman liet zich zoals we van hem gewend zijn van zijn beste kant zien. Hij joeg zijn f-pion naar de overkant. Helaas miste hij kansen op mat in 4 en zijn tegenstander kon met remise door eeuwig schaak van het bord lopen. Jammer Jan, mooie partij!
  Bij Frank liep de partij lastig. Twee pionnen achter en zijn tegenstander leek te overheersen. Ruimte alsof er alleen maar witte stukken op het bord stonden. Het kostte wel veel tijd en dat brak wit op. Hij verloor een pion, nog ??n en een stuk. Er werd nog op pat gespeeld maar dat wist Frank te voorkomen. De erewinst.

  Tot slot aan bord 8 had Harm een op het oog kansrijk middenspel. Een schaakje liep echter uit de hand en zet voor zet stonden zijn stukken op slechtere velden. Aan het eind was er geen ontkomen aan opgeven.

  Even stoppen, en weer doorgaan. De komende drie ronden spelen we tegen de onderste drie in de competitie. Daar moeten punten te pakken zijn.

   

  Oud Zuylen 2 Baarn 1 2 6
  1. E. van Eeden (Ed) P. Losekoot (Pascal) 0 1
  2. W. van Veen (Wout) Y.P. Brantjes (Yme) 0 1
  3. B. Weegenaar (Bertrand) K. Wiegers (Kasper) 0 1
  4. R. Gouma (Ronald) A.K.E. Duister (Ed) 0,5 0,5
  5. W. van Goor (Wout) A. Krishnasing (Ashley) 0 1
  6. J.C. Ackerman (Jan) M. van Schaik (Michiel) 0,5 0,5
  7. F. Tempelman (Frank) J.T.J. Timmerman (Jan) 1 0
  8. H. Verbeek (Harm) A. Breukers (Thur) 0 1

Comments are closed.