nieuws

Oudzuylenaren in de schaakweek

Marcel in de ManCave
Marcel in de ManCave, rechts tafelleider Midas

Menigeen gaat uiteraard aanstaande woensdag kijken hoe Giri het er woensdag vanaf brengt in het Spoorwegmuseum tegen de wereldkampioen, maar de Schaakweek Utrecht is al in alle hevigheid aan de gang. Vrijdag namen de dapperste clubgenoten het op tegen twee ChessQueens bij Moira-Domtoren. Ed, Guus en Marijke verloren van Tea Lanchava, Dirk won als enige van Zhaoqin Peng en Marcel speelde remise tegen de laatste. Marijke nam de volgende dag revanche tijdens een kloks?ance op Hoog Catherijne tegen Lanchava en won.

Ga naar Moira-Domtoren voor verslag en uitslagen van de simultaan van de ChessQueens.

Ed tegen toernooiwinnaar GM Roeland Pruissers. Rechtsonder Jan Jaap.
Ed tegen toernooiwinnaar Pruissers. Rechtsonder chef de mission van de schaakweek Jan Jaap Janse.

Daar vond ook het Open Utrechts Snelschaakkampioenschap plaats, een sterk bezet toernooi, met GM Roeland Pruissers, een paar meesters? (onder wie Vincent Diepenveen) en een stevig aantal Utrechtse KSNB-spelers, in totaal ruim dertig deelnemers.

In de voorronden plaatsten Ed en Michel zich voor de hoofdgroep. Roeland Pruissers won het toernooi niet geheel onverwacht, maar hij moest er hard voor werken. De tweede groep werd met overmacht gewonnen door Marcel. Guus scoorde er ook flink op los, maar viel niet in de prijzen. Ook belangrijk: twee van de drie tafelleiders waren Oudzuylenaren: Midas en Ronald, die ook de finalegroep ‘floot’. Harry, Lex en uw verslaggever (mede-organisator van de schaakweek) waren aanwezig om onze helden bij te staan, terwijl Judith als organisator lesgaf aan de meisjes van de meisjesschaakmiddag.