KNSB OZU 2

Verlies tegen buur in de Boorstraat

Door: Ries van Leeuwen

Onze tweede ontmoeting was tegen de buren uit de Boorstraat. In 5D KNSB zijn zeker 5 teams aan elkaar gewaagd. Voorlopig lijkt Hoogland 1 de beste papieren te hebben met twee overwinningen.

We gaan beginnen bij Ed die ik op de Damevleugel zag aanvallen, maar zijn tegenstander gaf geen krimp. Toen maar naar de Koningsvleugel met zijn stukken, wat uiteindelijk kwaliteitswinst opleverde en de partij.
Op bord twee onze nestor Wout. Hij kreeg al snel een Dame en Loper in zijn stelling en begon lang na te denken hoe hij zich hieruit zou kunnen bevrijden. Toen hij de oplossing gevonden had en een remisestelling leek te behalen, ging hij door de klok. Dat is pech. Bord drie werd bezet door Judith. Zij leek een licht overwicht te hebben, maar volgens haar zat er niet meer in dan remise. Bert zat het ook niet mee. Na kwaliteitsverlies wist hij de stelling niet in evenwicht te houden en verloor.

En dan de onberekenbare Raimon. Lang speelde hij op veld f7. Met bijna alle stukken nog op het bord kwam onverwachts de winst, na een fout van zijn tegenspeler.
Leo was als laatste bezig en probeerde uit een remise nog winst te peuteren. Daarbij moest hij nog goed oppassen niet te verliezen. Het punt werd gedeeld.

Martijn speelde een degelijke partij, waarbij ik vond dat hij steeds wat meer weerstand ondervond en er werd besloten tot remise. Bord acht werd deze keer bezet door Jan Ackerman. Pascal had vrijwillig aangeboden om het eerste te versterken en dat is voor ons tweede een aderlating. Jan kreeg twee pionnen naar de zesde rij, maar daar hield het op. Hij kwam in een eindspel van vijf pionnen en een toren en dat zag er remiseachtig uit. Zijn pion op h7 ging door een schaakje verloren en de witte pion promoveerde, wat hem de partij kostte. Jan speelde door omdat we op dat moment met 3-1 achter stonden. 4.5 – 3.5 nederlaag werd het. De volgende wedstrijd thuis tegen Amersfoort 3 zullen we er alles aan doen de overwinning te pakken.

Uitslagen

De Rode Loper 2
Rating
Oud Zuylen Utrecht 2
Rating
Uitslag
Osnabrugge van, M. (Mienuk) 1825 Eeden van, E. (Ed) 2056 0 – 1
Heesen, J.H.W. (Jos) 1843 Veen van, W. (Wout) 1738 1 – 0
Toby, A. (Almer) 1717 Amerongen van, J. (Judith) 1724 ½ – ½
Hof van den, J. (Jesse) 1761 Lardenoye, B. (Bert) 1732 1 – 0
Hoek van, W.J. (Wim) 1686 Bach Pareja, R. (Raimon) 1731 0 – 1
Lingen van, H.G.K. (Henk) 1595 Keijzer, L.F. (Leo) 1658 ½ – ½
Jansen, P.F.C. (Paulus) 1606 Haan de, M. (Martijn) 1643 ½ – ½
Klute, L.R.W. (Leon) 0 Ackerman, J.C. (Jan) 1673 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1719 Gemiddelde Rating: 1744 4½-3½