schaakcafé

Schaakcafé viert feestje met simultaan

Anton Rosmuller

Op vrijdag 15 oktober viert Schaakcafé Dijckzigt het tweejarig jubileum. Speciaal voor deze gelegenheid wordt er een simultaan georganiseerd tegen Paul Keres-coryfee Anton Rosmuller, de levende Utrechtse schaaklegende.

Vanaf 13.30 uur is de zaal geopend en om 14 uur start Anton met de simultaan. Aanmelden kan in de zaal. Liefhebbers zijn ook welkom om rapid of een gewone partij te komen spelen. De entree is 2 euro (inclusief consumptie).

Schaakcafé Dijckzigt is een gezamenlijk initiatief van de grote Utrechtse schaakverenigingen, waaronder Oud Zuylen Utrecht. Al twee jaar is het elke vrijdagmiddag een levendig schaakgebeuren in Denksportcentrum Dijckzigt op de Boorstraat 107 (met enige pandemische haperingen). Het Schaakcafé voorziet duidelijk in een behoefte. Het is laagdrempelig en uitermate geschikt voor mensen die om de een of andere reden niet ‘s avonds willen spelen (bang in het donker / wil met de kippen op stok / nachtdienst / is typische vrijmibo-schaker). Het feestje wordt gevierd met een simultaan, hapjes en drankjes, met oudgedienden en nieuwkomers.

Welke Utrechtse schaker kent Anton Rosmuller nu niet? Zijn optredens als dichter-entertainer in Het Ledig Erf waren legendarisch. Hij is ook bekend van de alleraardigste gids Wandelen buiten de binnenstad van Utrecht. Deze van Vlissingen tot Hoogeveen gevreesde schaker won het Open Kampioenschap van Utrecht al in 1976. Ooit was hij zelfs kampioen der Balearen. Nu is er dus de mogelijkheid om een simultaanpartij te spelen tegen deze maestro.

Info: schaakcafedijckzigt [at] stibus.nl