jeugd,  Online,  toernooien

Team De Pijlstaart gedeeld 2de bij het NK BO Schoolschaken online

Team De Pijlstaart speelt het NK BO Schoolschaken

Afgelopen zaterdag werd het NK BO Schoolschaken online gehouden. In de kwalificaties en halve finales op chesskid deed Team De Pijlstaart, bestaande uit Kobe, Duncan, Bent (broer Kobe) en Kyo, het erg goed. Het team plaatste zich voor het NK en speelde spannende partijen. Met een computer stand bye voor eventuele storingen begon Duncan vol goede moed van start. De eerste ronde werd besloten met vier winsten, beter kon het team niet starten! In ronde 4 was er een zenuwslopend moment waarin Duncan met een bevroren laptop scherm moest wisselen van computer en gelukkig weer kon inhaken in het toernooi met slechts een verlies van 50 seconden. Die partij werd weliswaar niet meer gewonnen, maar de laatste dan weer wel, binnen 7 zetten. Winnaar was ‘t Schöppert uit Hengelo, ook een van de tegenstanders op het fysieke NK vorig jaar. De tweede plaats werd gedeeld door De Pijlstaart met stadgenoot De Spits en de Montessori school uit Oegstgeest.

De dag erna werd er ook alweer driftig geschaakt. Het HSG Open Pinetum Jeugdtoernooi werd online gehouden op lichess. Van OZU deden Kobe, Leon, Duncan en Jeevan mee. Het was een sterk jeugddeelnemersveld. De gemiddelde rating van het toernooi was 1661, dat zegt wel wat voor een jeugdtoernooi. De rating varieerde van rond de 2000+ tot rond de 200. Het toernooi werd live gestreamd en becommentarieerd door Pascal Losekoot en Vincent Spit. Ze bespraken de spannendste partijen van de hoge borden waarbij met verwondering of bewondering (?) verzucht werd: “deze kinderen geven helemaal niks om hun Koning”. Spannende partijen waren het zeker en deze zijn allemaal nog eens te bekijken via deze link naar het toernooi: https://lichess.org/swiss/hyqgCzrb. Ook de live stream is terug te zien: https://www.twitch.tv/videos/650478728. En er is nog een verslag op de HSG Open site te lezen: https://www.hsgopen.nl/kobe-smeets-wint-online-hsg-jeugdtoernooi-pinetum/

Kobe werd de welverdiende winnaar van het toernooi en won hiermee de mooie houten pion die elk jaar speciaal voor dit toernooi gemaakt wordt van het hout van een boom uit de Pinetum in Hilversum, waar het toernooi normaalgesproken plaats vindt.

Uitslag HSG Open Online Pinetum Jeugdtoernooi