simultaan

Simultaan in Winkelcentrum Rokade met Roeland Pruijssers, op 23 mei

Op de foto o.a. Tim, Ton Ed en Guus.
Op de foto o.a. Tim, Ton Ed en Guus.

Ter promotie van de schaaksport in Utrecht in het algemeen en van het OKU in het bijzonder vond op 23 mei een simultaan plaats. Plaats van handeling: Winkelcentrum Rokade, gevestigd in de Utrechtse Schaakbuurt. Deze buurt, onderdeel van de wijk Noordwest, heeft verschillende links met onze mooie sport, vooral zichtbaar in de namen van enkele gebouwen en straten, zoals – hoe toepasselijk! – de Simultaanstraat. Schaken in de Schaakbuurt, een uitstekende combinatie.

1 november 1951: montage van het straatnaambord Dr. Max Euwestraat
1 november 1951: montage van het straatnaambord Dr. Max Euwestraat

(Uit het persbericht) Van 12:00-16:00 uur zullen op en rondom het winkelcentrum tafels met schaakspellen opgesteld staan. Ge?nteresseerde voorbijgangers worden uitgenodigd om achter de stukken plaats te nemen.Zij spelen dan een partij tegen IGM Roeland Pruijssers (zie hieronder). Een ware uitdaging om deze crack te verslaan! Zijn FIDE-rating is 2507. Dus ook de zeer sterken zijn uitgenodigd, al was het alleen maar voor het plezier van Roeland.

Naast de simultaan zullen er ook andere activiteiten plaatsvinden. Voel je vrij deze dag langs te komen en wellicht mee te doen. Het winkelcentrum is gevestigd op Doornburglaan 7. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie via pr@paulkeres.nl.

Even voorstellen: IGM Roeland Pruijssers

Roeland Pruijssers tijdens het Amsterdam Science Park Chess Tournament
Roeland Pruijssers tijdens het Amsterdam Science Park Chess Tournament

Roeland Pruijssers is een 25-jarige Internationale Grootmeester (IGM), woonachtig te Utrecht. Sinds 2012 mag hij zich Internationaal Grootmeester schaak noemen. Op zijn CV zijn diverse jeugdtitels in verschillende leeftijdscategorie?n te vinden. Ook bij de senioren (zoals in schaken toernooien zonder leeftijdscategorie genoemd worden) heeft hij diverse successen behaald. Hieronder een gedeelde overwinning bij het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU) in 2013.
Roeland is daarmee bekend met het toernooi en de organiserende vereniging. Naast het geven van de simultaan zal hij dit jaar ook deel nemen aan het OKU. Zal hij er dit jaar in kunnen slagen om de ongedeelde overwinning te behalen?
Momenteel is Roeland in voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap schaken. Begin juli zal hij zijn krachten meten met zeven andere geplaatste grootmeesters om een jaar lang de titel van Nederlands kampioen te mogen voeren. Het OKU zal voor hem een goede test van de vorm zijn. Tevens is te verwachten dat zijn concurrenten zijn verrichtingen bij dit toernooi ook in de gaten zullen houden.
Naast het schaken studeert Roeland psychologie in Utrecht. Een volledige schaak-cv van Roeland is te vinden op de pagina www.schaakstad-apeldoorn.nl, onder het kopje schaak-cv?s.