nieuws

Praatschaak

Geschwätzblitz. Kent u die term? In het Engels ook Banter Blitz genoemd. Wij zouden zeggen praatschaak. Het gaat om grootmeesters die live op internet tegen willekeurige uitdagers vluggeren en daar in de uitzending commentaar bij leveren. GM’s Jan Gustafsson en Peter Svidler zijn er groots in. Op Youtube kunt dit allemaal vinden, soms live. Erg leuk, voor de liefhebbers.

Praatschaak dus. Ideaal om de laatste nieuwtjes op schaakgebied uit te wisselen. Op onze club wordt uiteraard ook veelvuldig gepraat, tijdens snelschaak, aan de bar, in de rooktuin en in feite overal. Dus waarom zouden we daar hier ook niet aan meedoen? De laatste praatjes:

 • Bart is doorgedrongen tot de kwartfinales in de bekercompetitie door een overwinning op Judith. Ook Jan-Maarten is al zover gekomen.
 • Robert staat stevig op kop in de interne competitie, mede door een recente overwinning op Jaap in diezelfde bekercompetitie.
 • Het enige OZU-team dat het echt goed doet, is natuurlijk het A1-jeugdteam dat weer kampioen van Nederland in de meesterklasse is geworden.
 • De enige overwinning van de jonge club Oud Zuylen Utrecht ooit in de KNSB is tot nu toe die op Fischer Z. Vorig seizoen was de enige overwinning van SCU in de KNSB die van SCU 2 eveneens op Fischer Z. Ook het treffen in de 1e ronde van de KSNB-beker op 30 november versloegen de Utrechters dezelfde Mokumers. De club van Ronald is aardig voor ons!
  T Fischer Z 2068 Oud Zuylen Utrecht 2226 ½ wo 30 nov
  1. Casper Blaauw 2199 Sebastian Halfhide 2211 0 1
  2. Frans Smit 2053 FM Menno Okkes 2299 0 1
  3. Bram van Dijk 1973 Robert Beekman 2249 ½ ½
  4. Niels Bouton 2045 Dirk Floor 2147 0 1
 • OZU 4 was de vorige seizoenen in min of meer dezelfde samenstelling OZU 3 en kreeg het als zodanig steeds net niet voor elkaar om te promoveren uit de 2e klasse van de SGS, promoveerde door de fusie, maar bungelt nu onderaan aan in de 1e klasse SGS.
 • De match OZU – Paul Keres op het Grootmeesterplein staat nog altijd gelijk.
 • In rond 1 van de SGS-beker voor viertallen moet Oud Zuylen Utrecht uit tegen Vegtlust

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren