intern,  partijen

Remisepartij vd Boogaart-Overmeer

vuurwerk op de 64 velden
vuurwerk op de 64 velden

(Door Henk Overmeer) Dankbaar aanvaardde ik mijn vervroegde kerstcadeau. Een partij van een zeer behoorlijk niveau spelen tegen een klassespeler van Oud Zuylen en een stevige plus remise maken is bepaald geen dagelijkse kost voor me. Zelfs kansen op winst bij doorspelen hadden in het verschiet gelegen. Zeker het naspelen waard in ieder geval! Geniet van 2015 beste mensen, ik wens een ieder bij deze een gezond en liefdevol 2015!

(Merk op dat in de viewer per abuis zowel in de header als onderaan in de partijnotatie Henk als winnaar staat vermeld. Herstel hiervan is veel werk, dus laat ik het even bij de opmerking dat het echt remise is geworden (red.))

Jan Maarten accepteerde mijn remiseaanbod snel omdat hij wel zag dat zwart beter stond. Stockfish is echter onverbiddelijker in zijn oordeel! Zwart staat op zeker gewonnen volgens de engine ook al moeten er nog wel wat zetten gespeeld worden om dit ook daadwerkelijk aan te tonen. Vraag blijft vanzelfsprekend of ik de bijgaande zetten in de overigens behoorlijk geforceerde volgende zettenreeks ook werkelijk had gevonden. Ik veronderstel de zetten 31 tot en met 34 wel… Want er was meer dan voldoende tijd en zo diep verborgen waren de zetten die Stockfish geeft nu ook weer niet. Ziehier. 31. Dxf3 Lg4 32. Dd3 Th7! 33. Kf1 Dh1+ 34. Lg1 f3! (de cruciale breekzet die de witte stelling uit elkaar slaat) 35. Tf2 Th2 36. Dc2 Lh6 37. a6 bxc6 38. Pd1 Ld7! 39. Pb2 Lb5+ 40. Pd3 Lxd3+ 41. Dxd3 fxg2+ 42.Ke2 Dxg1 en zwart staat een vol stuk voor, bij een geweldige stelling, winst is een kwestie van tijd)