Hutton toernooi,  jeugd

OZU spelers in het 20-koppig SGS team naar Hutton!

Voltallig SGS team bij Hutton toernooi, foto: Harry Gielen

Vorige week zaterdag werd het Hutton toernooi georganiseerd te Leiden.
Het Hutton toernooi is het NK jeugdteams van de regionale bonden. Elk jaar wordt het door een andere regionale bond georganiseerd, dit keer door de Leidse Schaakbond.

Dit jaar kwam ook de SGS na jaren weer eens met een afvaardiging naar het toernooi. Het was wel wat georganiseer vooraf, aangezien er een 20-koppig team, verdeeld over teams van vier in alle vijf de leeftijdscategorieën A t/m E, regio breed geformeerd diende te worden.

Van onze club OZU waren er drie spelers opgesteld in het SGS team dat naar Leiden afreisde, te weten Leon Elferink in het B team, Isafara Gergin (OZU / Magnus Leidsche Rijn) in het C team en Marti Otto Juarez in het E team. Vroeger werden er op het Hutton enkele of twee lange partijen gespeeld, tegenwoordig is het vijf ronden van 15 minuten + 10 seconden increment. Echt rapid dus. Af en toe speelden de spelers dan ook tot in de laatste increment seconden door. Het deelnemersveld was enorm sterk met veel bekende NK namen. Onze spelers hielden zich staande en wonnen soms mooie partijen. Erg leuk om te zien dat in de teams onderling er een enorme teamspirit was ookal kenden sommigen elkaar alleen als tegenstander. Zo streden Leon en Peter Nitrauw (van SG Amersfoort) zij aan zij op bord 2 en 3 in het B team, maar de week erop alweer tegen elkaar online in de eerste kwalificatie voor het NK VO Schoolschaken. Het SGS B team van Leon viel in de prijzen, zij werden derde. Het SGS D team, met spelers van Moira Domtoren, Magnus, SSC 1922 en HSG, werd welverdiend tweede.

Uitslagen en een mooi fotoverslag met geweldige foto’s van Harry Gielen zijn te zien op de website van de Leidse Schaakbond:
http://www.jc.leisb.nl/index.php/verslag-hutton-2022
Verslag op de SGS website: https://www.sgs-schaakbond.nl/?p=5477