extern

OZ 3 haalt Bommelse bordpunten binnen

Jan was de laatste die een punt binnenhaalde
Jan was de laatste die een punt binnenhaalde

De krachtsverhoudingen beginnen zich nu al af te tekenen. Oud Zuylen 3 won maandagavond met 7-1 van ZZC 2. Twee andere monsteruitslagen in deze groep geven ook aan dat de verschillen groot zijn. We wonnen zonder al te veel heisa. Alleen Harry en Judith kwamen tot een puntendeling. Judith kreeg het Roel van Duyngambiet te behappen (1.e4 c5.2.a3 met de vileine bedoeling 3.b4) en was nog ietwat vermoeid door de jetlag, want vers ingevlogen vanaf het Hoogeveen Schaaktoernooi (score: 3,5 uit 7. TPR: bijna 1800.) De match Jan Timman – Jorden van Foreest, aldaar, eindigde overigens in 3,5-2,5. Maar dit geheel terzijde.

Terug naar Niewaal. Want daar waren we. Niewaal? Tijdens de voorbereidingen kwam de Bosatlas noodzakelijkerwijs weer op tafel. Niewaal is een dorp met ruim 700 inwoners, gelegen in de vochtige hooilanden tussen Zuilichem en Zaltbommel. We speelden in Cafetaria Ons Trefpunt waar men ook genoeglijk zat te klaverjassen. Harm, Jan-Willem en Leo hakten er lustig op los. Uw participerende observator was het eerst klaar en had dus genoeg tijd om te observeren zonder verder te participeren. Mijn partij duurde overigens slechts 24 zetten. De geachte tegenstander vond geen plan en zoals Znosko-Borovsky al zei: “Je moet niet naar een zet zoeken, zelfs niet naar de beste zet, maar naar een uitvoerbaar plan.”

Ton toonde zich gehaaider in het eindspel. Jan sloeg een remiseaanbod resoluut af, ging er nog eens voor zitten en sloeg toe.

Nu wil het toeval dat Oud Zuylen 2 dit seizoen tegen het eerste van ZZC is ingedeeld, ook een uitwedstrijd, dus dan mogen we weer naar de Bommelerwaard. In februari, brr…

De uitslag: die van Jan is nog niet ingevuld (0-1)
Licht in de duisternis: het scorebord. Jan was nog bezig (0-1)
20150811_7433
F?r die Wanderv?gel: het Klompenpad loopt langs Nieuwaal