extern

Gelijkspel Oud Zuylen 7 – Vegtlust 2

De borden vooraf door een heel klein Maarssenaartje gedweild.
Een heel klein Maarssenaartje verzorgde de dweilpauze.

(Door Jan van Tongeren) Vrijdagavond 23 januari speelde Oud Zuylen 7, het tweede viertal, de uitwedstrijd tegen Vegtlust 2 in Maarssen. In het parochiehuis van de R.K.-kerk aan de Breedstraat stond in een schaars verlichte en matig verwarmde kamer alles klaar om met schaken te beginnen. Aan de muur van de kamer hing het geschilderde portret van dr. Ari?ns, priester en sociaal voorman die van 1908 tot 1926 priester was te Maarssen. Hij leek er op toe te zien dat alles in de naar hem genoemde speelkamer naar behoren zou verlopen. De opstelling van Vegtlust 2 was in die zin merkwaardig dat de sterkste twee spelers van dit viertal aan de borden 2 en 3 zaten.

Aan BORD 1 speelde GUUS VAN EEDEN een puike partij partij tegen Bas Pinto. Guus had al spoedig een betere stelling en wist dat steeds verder uit te bouwen. Voor zijn tegenstander werd de situatie langzaam maar zeker hopeloos. Guus won dus gemakkelijk.

Aan BORD 2 vocht MIDAS SCHONEWILLE als een leeuw tegen Rudy Aalders. Laatstgenoemde stond er gedurende de hele partij wat beter voor, maar Midas deed haast nog meer dan zijn uiterste best om remise uit het vuur te slepen. Zijn tegenstander wist in het eindspel met een pion meer na 54 zetten ten slotte toch te winnen.

Aan BORD 3 moest LUCA ZAAT het opnemen tegen Jaap de Boer. Luca speelt nooit saaie partijen. Daardoor verrast hij zijn tegenstanders vaak. Maar dit keer trof hij een eveneens aanvallend ingestelde schaker en er ontstond een zeer levendige partij. Helaas moest Luca uiteindelijk het onderspit delven.

Aan BORD 4 behaalde MARC BOS een simpele overwinning op Bob v.d.Berg. Marc had ten slotte een zo groot materieel overwicht dat er voor zijn tegenstander niets anders op zat dan in een nederlaag te berusten. Marc speelde zeer geconcentreerd was hem bijzonder gegund.

Twee overwinningen en twee nederlagen. Eindstand 2 – 2.

Aangenaam verrast werden wij door het bezoek van Oud Zuylensupporters! Het groepje bestond uit de heren Jo Drijver, Tonnij Mackaay en Theo Rooijakkers. Hun bezoek gaf ons een goed gevoel.

SGS Viertallen 2e Klasse 2014/2015 2C:

? Vegtlust 2 Oud Zuylen 2 2 2
1. B.F.G. Pinto (Bas) G. van Eeden (Guus) 0 1
2. R.O. Aalders (Rudie) M. – Schonewille (Midas) 1 0
3. J. de Boer (Jaap) L. Zaat (Luca) 1 0
4. B.J. van den Berg (Bob) M. Bos (Marc) 0 1