toernooien

Norbruistoernooi 2012

Op dinsdag 28 augustus vindt het Norbruistoernooi plaats, aanvang 20 uur. De beker van deze titanenstrijd gaat naar een groepswinnaar met een honderd-procentscore. Uitsluitend leden van Oud Zuylen kunnen deze beker winnen, dit omdat het een wisselbeker is en hij anders kwijt raakt. Of je krijgt hem terug met allerhande etensresten erin. Of erger…

Indeling in groepen van 4 naar speelsterkte. Tempo 25 minuten per persoon per partij.
Degenen die om 20.00 uur aanwezig zijn worden ingedeeld. Wie iets later komt en toch wil spelen moet dat vóór 20.00 uur melden. Telefoon speelzaal Dijckzicht: 06-19534108.
Een bescheiden prijsje per groep terwijl de groepswinnaars met een score van 100% loten om de meest begeerde beker van Oud Zuylen. Een beker met historie.

Voor degenen die niet weten wie Norbruis was het volgende:

De heer Norbruis was burgemeester van Zuilen van 1935 tot 1 januari 1954, de dag waarop Zuilen door buurgemeente Utrecht werd opgeslokt. Het dorpje Oud Zuylen werd toen bij Maarssen gevoegd. Norbruis was tevens lid, ere-lid en beschermheer van de schaakclub Oud Zuylen. Hij nam het initiatief voor de eerste schaakwijk in Nederland. Met straatnamen als Paard-, Loper, Dame- Koning, Toren- en Pionstraat aangevuld met Staunton en Max Euwe.
Na de renovatie van de wijk zijn de meeste namen verdwenen, waarschijnlijk omdat ze niet alleen aan het schaken deden denken. De Staunton- en Max Euwe- en Pionstraat zijn gebleven en aangevuld met Grootmeesterplein, Rokadestraat, Simultaanstraat en Paardensprongstraat.
Norbruis speelde bij de opening remise in een simultaan tegen Euwe.