jeugd

Leon en Duncan nemen het op tegen de wereldtop

Terwijl de meeste van ons met een cocktail aan het zwembad lagen deze zomer, konden twee van onze jeugdspelers toch niet wegblijven van het schaakbord. In Dieren werd tijdens het Open Nederlands Kampioensschap door niemand minder dan Anish Giri een simultaan gegeven. Aan deze simultaan deden 33 mensen mee, waarvan negen jeugdspelers. Van deze 33 spelers wist slechts een enkele speler (Kushaker Krishnater) remise te versieren.

Ondanks dat Leon en Duncan niet verder kwamen dan een verlies, werd er zeker gestreden door de twee. Waar Duncan relatief snel weg werd gespeeld hield Leon met De Leeuw als opening langer vol. Helaas moest ook Leon na 29 zetten opgeven.

Als je denkt dat Leon er na deze partij genoeg van had, heb je het goed mis. Minder dan een maand later schoof hij aan tegen niemand minder dan Loek van Wely. Waar Loek vorig jaar nog een simultaan bij Oud Zuylen Utrecht kwam geven, deed hij dit nu bij HSV Excelsior. Ook hier wist Leon helaas geen punten te pakken, maar gelukkig hebben we de foto’s nog.