intern

Jaap slaat records aan diggelen

Jaap kan onderhand een groothandel in tweedehands bekers openen
De kampioen in hoogst eigen persoon! Jaap kan onderhand een groothandel in tweedehands bekers openen

Jaap van der Tuuk is nu al officieus clubkampioen. Nog één ronde te gaan en niemand kan het gaatje dichtrijden. Alleen Dirk Floor kon hem de laatste tijd nog volgen, maar tegen het eindschot van Jaap was geen enkele demarrage opgewassen.

Daarmee kunnen we Jaap al vast van harte  feliciteren met zijn negende clubkampioenschap bij Oud Zuylen! Al eerder werd hij viermaal kampioen van Schaakclub Utrecht en maar liefst achtmaal kampioen van Paul Keres. Dat laatste record is nu gesneuveld.

De enige die ook negenmaal clubkampioen bij Oud Zuylen werd, was Paul Bregman, in de jaren 1964 tot 1976. Daarmee zijn Paul Bregman en Jaap van der Tuuk de all time best van Oud Zuylen.

En als zomerkoninkje op de slagroomtaart: Jaap was zesmaal kampioen bij het Zomerschaak. Bovendien zesmaal rapidkampioen en zesvoudig winnaar van de Jo Drijverbokaal. Driemaal zes is achttien! Geen eendagsvlieg, maar een groot kampioen. Habemus Japam!

Overigens viel er afgelopen dinsdag tijdens de interne competitie weer veel moois te beleven. Jaap hielp elk begin van twijfel omtrent zijn kampioenschap de wereld uit door te winnen van Bertrand. Anja Vis verloor van Do Schat. Ze was kennelijk niet op de hoogte van de reclameleus die tussen 1951 en 1963 op de gevel van de Lubrobakkerij in de Daendelsstraat te lezen was: Lubrobrood doet wonderen, laat je niet door J. Koren of Do schat bedonderen.

Uw verslaggever speelde tegen Dirk Floor. De partij werd remise, na een wellicht onbedachtzaam moment van Dirk, die ongetwijfeld beter stond. Achteraf zei hij: “Op zet 12 zette je een andere bril op.” Dat vond hij imponerend, terwijl ik gewoon wat zat te hannesen met een leesbril en eentje voor veraf. Dergelijke uitspraken dienen te worden vastgelegd, vinden wij.

Zoals het er nu naar uitziet, eindigen Dirk en Marcel resp. als tweede en derde in de competitie. En Vincent vierde. De spelers van SC Utrecht zijn uiteraard pas halverwege het seizoen ingevoegd, dat belooft wat voor het jaar dat komen gaat.

Maar er vindt nog een herberekening plaats, sprak wedstrijdleider Marc streng maar rechtvaardig, rekening houdende met externe wedstrijden. Dus alles onder licht voorbehoud, zoals veel in dit leven.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren