jeugd,  NK ABC

Isafara Gergin is de nieuwe Nederlands Kampioen B Meisjes

Afgelopen clubavond werd Isafara binnengehaald met applaus en in het zonnetje gezet met een kleurig boeket. Na een zware NK ABC week te Almelo waar zij streed bij de B meisjes, kwam zij dinsdag “gewoon” op de club haar partij tegen Piet Kooiman spelen in de voorjaarszeskamp. De bloemen werden dan ook gedecideerd weer bij de barvrouw in bewaring gegeven omdat Isafara eerst een paar uurtjes ging schaken.

Met 6 uit 7 mag Isafara zich Nederlands Kampioen B Meisjes van Nederland noemen!
Een fantastische prestatie. Tijdens haar laatste partij dacht menigeen, ook Isafara zelf, dat het op een barrage zou gaan uitlopen, maar ze won de partij onverwacht toch nog en werd meteen kampioen.

Isafara’s tegenstander mistte mat en gooide zelf met te veel materiaal om mat te voorkomen. Lees hier het verslag van deze laatste ronde: https://njsk.nl/2023-05-06/meisjes-b-ronde-7-finaledag/

De interessantste partij vond Isafa zelf haar partij in de 5de ronde tegen Elysia Feng. Mooie damevangst midden op het bord.

Alle partijen zijn hier na te spelen: https://lichess.org/broadcast/dutch-youth-championship–u16/round-1/qGC11NGK

Ook de kersverse Nederlands Kampioen B Jeugd, Kobe Smeets, is zeker geen onbekende voor onze club. Inmiddels speelt hij bij Paul Keres en bij thuisclub Magnus Leidsche Rijn. Kobe had een lastige ronde 2 en 3, maar revancheerde met een slotreeks van 4 uit 4.

Isafara tijdens de laatste partij tegen Nirupa Ganeshram Foto: Ilja Kalle