Grand Prix toernooien,  jeugd,  Online,  toernooien

Grand Prix Jeugd Hemelvaarttoernooi op lichess!

Normaalgesproken kan de jeugd vrijwel elk weekend wel naar een leuk jeugdschaaktoernooi. Zo’n toernooi met 5 tot 7 ronden waar je van ongeveer 12:00 tot 17:00 onder de pannen bent. Zeker vanuit Utrecht zijn er erg veel mogelijkheden. Je kunt een Grand Prix toernooi van de eigen regionale Bond SGS bezoeken, maar net zo makkelijk de leuke maandelijkse chessleague toernooien in de Indische buurt in Amsterdam, of een willekeurig ander Grand Prix toernooi bij de SGA, de RSB, de HSB of de LeiSB. Bijna alles is goed bereikbaar. Nu in de coronatijd alle Grand Prix toernooien afgelast zijn, is het gelukkig mogelijk gebleken om in clubverband succesvol gezellige jeugdschaakavonden te houden op lichess. Ook kan sterke jeugd prima meedraaien in de senioren arena’s en aardig meekomen bij allerhande online toernooien op chesskid of chess.com. Er zijn zelfs kwalificatie toernooien voor de jeugd en beslissingswedstrijden voor de online alternatieven van de NK’s.

Een ding miste er nog wel online:
een alternatief voor een echt Grand Prix jeugdtoernooi.

Hierbij kan ik de eerste aankondigen die ik zelf ben tegengekomen. Dit is het online alternatief voor een fysiek toernooi dat jaarlijks (dit jaar al voor de 41ste keer!) op Hemelvaartsdag georganiseerd wordt door de Schaakclub Purmerend in Purmerend. Een gezellig toernooi op een prettige locatie naast het station van Purmerend Overwhere dat meestal helemaal ‘uitverkocht’ is en waar de kinderen los van schaken ook altijd mee kunnen doen met een tekenwedstrijd tussen de partijen door en ook nog eens allemaal een kadootje krijgen van de sponsor.

Dit Grand Prix Online toernooi op Hemelvaarstdag donderdag 21 mei wordt gehouden van 13:00 – 16:00 uur op lichess. Er is geen reistijd, ouders kunnen lekker van hun vrije dag genieten in en rond het huis volgens het Blijf Thuis devies, terwijl de jeugd vanuit de luie stoel of de keukentafel lang kan schaken in vertrouwde groepen en ronden.

Ziehier de flyer: GrandPrix-Online-toernooi-SC-Purmerend

Om je aan te melden of voor vragen over het toernooi, mail naar: anton.bakels@gmail.com