extern

Eronder

Erop of eronder
Eronder, dus

(door Bertrand Weegenaar) Tegen Amersfoort 3 was het er op of eronder. De winnaar was veilig, de verliezer moet een huzarenstuk uithalen. Teamleider Huib had het ons goed voorgehouden. De laatste wedstrijd tegen Amersfoort 2 was nipt verloren maar iedereen was scherp. Helaas wij haalden hetzelfde niveau als de toppers van het Nederlands elftal. Alleen wij hielden Open huis is de laatste minuten.

Wout legde als eerste zijn koning om. Een Siciliaans / Frans vleugelgambiet werd hem fataal. Lang rocheren bij een open a-lijn was een funest idee.

Bertrand zijn tegenstander naam op de 10de zet de tijd. 50 minuten om precies te zijn. De verzilverde pion werd pas laat uit handen gegeven in ruil voor twee pionnen. Zijn tegenstander ging zetten lang door, onder tijdsdruk, maar gaf uiteindelijk op. In de tussentijd had Hans aan bord 1 zijn koning omgelegd. Damevleugel was al vroeg vastgezet wat twee stukken vastlegde. Hans werd geslachtofferd op een open e-lijn. Met een 2-1 achterstand en kijkend naar de stellingen op het bord was nog alles mogelijk.

Frank liet zich echter in een gewonnen stelling tegen de jongste speler van Amersfoort piepelen. 3-1. Het leidde tot een verhitte kop en dito uitspraken (dat lag meer aan het zinderende zomerweer (red)). Een remise werd door Huib gerealiseerd. Jammer want een open h-lijn had een fantastische aanval kunnen opleveren. Niet gebeurd.

In de laatste 5 minuten ging het verder helemaal mis. In tijdnood bleef Pim het proberen en liep in het mes van een overactief paard. Ronald gaf pardoes een stuk weg in kansrijke stelling en verloor in een paar zetten. Erik kwam niet goed uit het Nimzoindisch en be?indigde de partij met een handvol pionnen minder. 6??1? was uiteindelijk de afgetekende nederlaag.

22 april, tegen Paul Keres 3 moeten we 2 wedstrijdpunten pakken. Aanmoedigingen welkom, en eventueel troost als we een treetje lager moeten.

SGS Promotieklasse 2014/2015 PRO:

? Oud Zuylen 2 Amersfoort 3 1,5 6,5
1. H.J.G. de Lange (Hans) E. Schuit (Edwin) 0 1
2. H.G. Olij (Huib) C.I. van Ingen (Cor) 0,5 0,5
3. E. Corneth (Erik) D.R. Flohr (Dennis) 0 1
4. R. Gouma (Ronald) A.G. Miltenburg (Alexander) 0 1
5. W. van Goor (Wout) A.L. du Chatinier (Gunie) 0 1
6. B. Weegenaar (Bertrand) M.R. Flohr (Marcel) 1 0
7. P.L. Gentenaar (Pim) R.E. Flohr (Ron) 0 1