intern

Eindstand interne competitie

eindstandDe echte spanning ontbrak. De kampioen was voor de aanvang van de laatste ronde al bekend. Misschien zelfs wel eerder. In het kader van ‘mosterd na de maaltijd’ mochten de twee koplopers nog eenmaal tegen elkaar spelen. Voor de verandering was uw wedstrijdleider ook een keer aan het schaken en heeft hij de top partij niet gevolgd. Dirk Floor – Jaap van der Tuuk eindigde in remise. De verrassende uitslagen waren dun gezaaid deze ronde. Jan Willem Lubbers hield Frank Tempelman op remise, maar dat is al bijna niet meer verrassend. Frank heeft dit seizoen de top 10 verlaten (een soort Frexit, als het ware) Dat komt volgend jaar wel weer goed… toch?? Frank?? Jan Willem doet het dit jaar daarentegen weer erg goed. Een andere verrassende uitslag was overigens die van uw uiterst bescheiden wedstrijdleider.

Door de samenvoeging met Utrecht hebben we er veel nieuwe enthousiaste spelers bij. Velen hebben inmiddels de juiste plaats op de ranglijst gekregen, alleen de nieuwe sterke spelers met weinig partijen staan niet op de juiste plaats. Dat heeft tijd nodig, en af en toe een handmatige indeling.

Maar over de stand gesproken… Heeft u al gezien waar bijvoorbeeld Bertrand Weegenaar, Jan Ackerman, Bas Lobik en Erik van Dijk terecht zijn gekomen? Best wel hoog he?

En dat Jaap van der Tuuk de meeste partijen gespeeld heeft? 32 stuks om precies te zijn. Heeft u dat gezien? Nou… kijk dan nog maar een keer want er is iemand die ze alle 34 gespeeld heeft.

MJ