• E Team naar de halve finale!

  Posted on september 28, 2020 by in jeugd, toernooien, viertallen

  OZU E1 Team
  Foto: Henk van Lingen

  Afgelopen zaterdag werd een belangrijk jeugdtoernooi gespeeld dat door corona uitgesteld was: het kampioenschap voor de club E teams 2020. Nu bekend was geworden dat de NK’s van 2020 van de jeugdclubkampioenschappen alsnog gespeeld gingen worden, moesten in allerijl door het hele land in deze eerste weekenden van het nieuwe seizoen regionale toernooien opgezet worden om uit te maken welke teams naar de halve finales van het NK konden worden uitgezonden. Dit alles moest voor 30 september afgerond zijn. Ook OZU formeerde een team van vier enthousiaste schakers uit de speelgerechtigde leeftijd: Bent, Siebe, Jeevan en Nizar. Zij togen naar het Denksportcentrum van Amersfoort met teamleider Remy. Andere ouders konden niet mee vanwege de coronamaatregelen maar werden minutieus op de hoogte gehouden van de vorderingen middels de groepsapp. Minder teams dan normaal deden er dit keer mee met het kampioenschap. Dat zal mede gekomen zijn door de korte voorbereidingstijd om een team samen te stellen zo vlak na de start van het nieuwe seizoen na ook nog eens maanden niet fysiek te hebben kunnen spelen op de clubs. 

  Des te knapper was het dan ook dat ons team dan zo goed presteerde! Want het waren niet de minste leeftijdgenootjes waar zij tegen uit moesten komen. Heel wat NK ervaring zat daar aan de borden. 

  OZU E1 won de eerste ronde overtuigend met een 4-0 van Hoogland 2.

  Na een bye kregen ze in ronde 3 weer te maken met een team van Hoogland. Ook die wedstrijd werd gewonnen met 3-1. Daarna begonnen de twee zwaarste ronden tegen de absolute favorieten: Magnus Leidsche Rijn 1 en Moira Domtoren 1. Zij lieten absoluut niks liggen. Ook in ronde 6 versloeg het tweede team van Magnus ons team.

  De laatste ronde was beslissend, maar na drie verliezen op een rij was de spirit er in ons team nog steeds en deden ze het gewoon! Ze wonnen met 3-1 van het tweede team van Moira Domtoren. Door deze laatste wedstrijd te winnen, plaatste OZU E1 zich zowaar voor de halve finale van het NK E Club Teams. Dit wordt aanstaande zaterdag (al!) gehouden in het Topsportcentrum IISPA te Almelo. 

  Jongens: veel succes in Almelo!

   

Comments are closed.