jeugd,  NK D,  NK E

Duncan onbevreesd als simultaangever


Inmiddels zijn we alweer volop met de jeugdschaaklessen begonnen.
Iedereen is goed aan het werken en aan het oefenen en er zijn ook al serieuze jeugdwedstrijden gespeeld. Zo heeft Jeevan meegedaan met het NK E in het eerste weekende van september en Duncan met het NK D in het afgelopen weekende. Beiden zijn daar niet zonder punten vandaan gekomen, ook al waren de beide deelnemersvelden zwaar.
Aanstaande zondag gaat een D team OZU vertegenwoordigen op het eendaagse Club D Team Kampioenschap van de SGS dat bij Moira Domtoren gehouden gaat worden.

Het jeugdseizoen werd geopend met de traditionele simultaan door de jeugdkampioen. De jeugdkampioen van seizoen 2020-2021 is Duncan Elferink. Duncan moest op 14 september dan ook de simultaan geven. Dat was spannend en een serieuze aangelegenheid. Zoveel partijen tegelijk spelen en met goed gevolg afleggen is een hele opgave. Hij moest 16 partijen spelen. Duncan won er 9, speelde 3 remises, en verloor er 4. Een resultaat waar hij zeker tevreden over kan zijn. Duncan speelde heel geconcentreerd, onbevreesd, bleef regelmatig dieper nadenken en liep af en toe terug naar een partij. Het was stil in de zaal. Indrukwekkend hoe goed de jeugd, die elkaar toch al tijden niet gezien had, rustig bleef en zag dat Duncan zijn concentratie nodig had. Ook met dank aan de trainers die de kinderen steunden waar nodig, bleef het tot het einde van de speeltijd toe rustig. Diegenen die wat sneller klaar waren of de enkele laatkomer kon achterin het lokaal nog wat vriendschappelijke partijtjes spelen.

De week erop begonnen we met onze eerste echte interne, en nu kan iedereen weer week in week uit werken aan een hoge(re) notering om wellicht de volgende simultaangever te worden!


Toernooisite NK E: http://nkepersoonlijk.nbsb.org/2021/

Toernooisite NK D: https://www.nkschaken-jeugd-d.nl/
De eerste 6 ronden speelde Duncan op een livebord, de livepartijen zijn op de site nog in te zien.