extern,  intern,  viertallen

De stand van zaken op de 64 velden

De jaarwisseling is altijd een goede gelegenheid om de balans op te maken. Maar eerst een prangende vraag: wie is toch dat personage met dat gehaakte tafelkleedje achter het schaakbord in de header van deze website? Op bijgaande prent zien we dat het een dame betreft, die haar geheimen echter niet geheel prijsgeeft. Zoals het schaakspel zelf.

Anders zouden we als club wel beter scoren, want in de externe competitie hebben we in het eerste semester een paar steekjes laten vallen.

Het eerste staat op een fraaie derde plaats in de derde klasse van de KNSB en het tweede probeert zich te handhaven in de SGS-promotieklasse. (De uitwedstrijd tegen HSG 2 op donderdag 8 januari ging met 5,5-5,2 verloren.) In de tweede klasse van de SGS doet het derde nog mee voor het kampioenschap en vecht het vierde tegen degradatie. Het vierde dient toch echt gered te worden!

Het vijfde draait mee in de onderste helft van de derde klasse, maar degradatie zou theoretisch alleen mogelijk zijn als er volgend jaar weer een vierde klasse in het leven geroepen zou worden. Dieper dan de krochten van de derde klasse is nu eenmaal onmogelijk.

Het eerste viertal (OZ 6) bungelt met een schamel halfje uit twee wedstrijden geheel onderaan in de kampioensgroep. En de regering doet er niets aan! Het tweede viertal (OZ 7) doet het beter maar heeft nog slechts één wedstrijd gespeeld.

In de interne competitie ging Frans aanvankelijk aan kop, maar doordat hij een aantal weken verstek liet gaan, werd hij links en rechts ingehaald door gretige lieden als Marcel, Jaap en Jan Maarten. Marcel voert de ranglijst aan, met de hete adem van Jaap in zijn nek. De laatste is met een ferme inhaalslag bezig.
De strijd in de tweede groep gaat vooralsnog tussen Kees en Harry, al zijn er minstens vijf achtervolgers. Lijsttrekker van de derde groep is Theo Rooijakkers, op afstand gevolgd door Leo en Steven. Men beseft het misschien niet altijd, maar ook de winnaars van groep 2 en 3 krijgen een prachtig glimmende medaille van roestvrij plastic, die boven uw bed zeker niet zal misstaan.