extern

De jacht op de Peterscup

Grofweg twee derde van de externe competitie zit erop, tijd om te kijken hoe de zaken ervoor staan. Opvallend is dat alle vijf achttallen van Oud Zuylen het heel behoorlijk doen: middenmoters of bovenste helft. Geen enkel team is in degradatiegevaar.  Ook niet in promotiegevaar. Of het zou van het derde of vierde moeten komen, maar dan moeten de koplopers in die groepen een stevige hand meehelpen. Vooralsnog verwachten we dat alle teams zich handhaven. Goed nieuws is wel dat Oud Zuylen nog steeds in de race is voor de SGS-beker.

Als er dan geen kampioenschap inzit – er valt nog een fraaie beker te winnen: de Peterscup. Deze eervolle prijs is bedoeld voor de speler die jaarlijks de beste prestaties levert in de externe competitie. Het mooie is dat deze begeerde bokaal op elk niveau te winnen is, van KNSB tot in de diepste krochten van de regionale bond, van bord 1 tot bord 8, mits u lustig en vooral veel scoort. De winnaar moet minstens zeven partijen hebben gespeeld en het hoogste percentage behalen. En dat voor hetzelfde team.

 

Jo Drijver houdt de persoonlijks scores altijd nauwgezet bij, waarvoor we hem uiteraard erkentelijk zijn. We zien Leo Keijzer als enige op 100% staan met 5 uit 5. Verder staat alles keurig in onderstaand schema (stand op 4 maart 2016).

 

persscore4maart2016