extern

De IJsselsteiners, schaken kunnen ze

Zoals een te meer bleek, zijn schakers de slechtst geklede mensen van het oostelijk halfrond. Ook van het westelijk trouwens.
Zoals eens te meer bleek, zijn schakers de slechtst geklede mensen van het oostelijk halfrond. Ook van het westelijk trouwens, maar daar wonen wij niet.

(door Jo Drijver) Tegen het Kasteel, maar in theater Pantalone, leed het 5e een kansloze nederlaag. Het is dat we wat spelers van het 6e hadden ingehuurd anders was het desastreus afgelopen. Ton Gezel veroverde al snel een pion en breidde zijn buit gestadig uit. Maar ja, toen ging er net als dinsdag iets mis. Hij verspeelde weer een kwaliteit maar dat bleek gelukkig niet fataal. Met behulp van de extra pionnen en zijn tegenstander lukte het om een dame te halen en vervolgens het complete zwarte bolwerk te slopen. Jan Gijzen speelde de beste partij aan de zijde van OZ. Overigens de enige partij die voor publicatie in aanmerking zou kunnen komen. Na de krachtzet g5 gaf zijn tegenstander op; de witte stelling stortte met donderend geweld in elkaar. Als laatste kers op de taart de fraaie remise van Jan Willem. Hij veroverde een kwaliteit maar dat bleek niet voldoende voor de winst. Zonder meer een goede partij. Ja, en dan de anderen. Arnold Heesbeen vergiste zich al op de 11e of 12e zet. De witte loper naar h6 werd afgestraft door de zwarte dame naar h4 met schaak. Weg stuk, weg partij alhoewel Arnold nog heel lang probeerde om er iets van te maken. Ook Steven Vugteveen zat het niet mee. Aan bord 2(!) trof hij Wout van Leeuwen die aantoonde dat hij zijn lesje goed geleerd had bij Oud Zuylen. Steven verspeelde een pion en kwam er vervolgens niet meer aan te pas. Wout speelde het prima uit. Ries van Leeuwen maakte het zichzelf mogelijk wat te moeilijk en ging ver in het eindspel ten onder. Een witte vrijpion was niet meer te stuiten nadat zijn paard opgesloten was. De tegenstander van Gerard Postma speelde het heel secuur en uiteindelijk bezweek de verdediging van Gerard onder de zware druk. Veruit de langste partij. En dan Theo Rooijakkers die de laatste tijd geweldig op dreef is, ook in het vierde. In het middenspel raakte hij een pion achter die na veel gemanoeuvreer werd heroverd. De kansen keerden en Theo zag het wel zitten. Toch kreeg hij het moeilijk. Na binnenkomst van Anja ging hij zitten zwaaien en werd mogelijk afgeleid. Prompt verspeelde hij een stuk en kon hij direct opgeven. Waarschijnlijk was de stelling toch niet te houden. Beneden lagen folders waarin de naam staat van Boudewijn Vis, drummer van het huisorkest van de Pantalone. Deze avond was hij gelukkig niet aanwezig. Het is ook zonder een drum gezellig in IJsselstein.

SGS 2e Klasse 2013/2014 2C:

  Het Kasteel 1 Oud Zuylen 5 5,5 2,5
1. W.J. Huijbregtse (Wim) G.R. Postma (Gerard) 1 0
2. E.C. van Leeuwen (Wout) S. Vugteveen (Steven) 1 0
3. H. Grundeler J.W. Lubbers (Jan-Willem) 0,5 0,5
4. S.H. Vlietstra (Sung-Ho) M. van Leeuwen (Ries) 1 0
5. A. Temmink (Arjan) A. Heesbeen (Arnold) 1 0
6. F. van der Kruk J.W. Gijzen (Jan) 0 1
7. J.P.T. van Vlodrop (Hans) T.M.H. Rooijakkers (Theo) 1 0
8. F.F. Ibrahimy (Fereydoun) A.J. Gezel (Ton) 0 1