extern,  SOS OZU 1

Belevenissen in Bunschoten

[Door : Harm-Theo Wagenaar]

Bunschoten is een mooi dorp. Men heeft een gezellige schaakclub met aardige mensen. Die club huist in een fraai, toepasselijk clubgebouw waar het goed toeven is, vooral wat later op de avond in de gezellige bar. Sommige leden van OZU 1 (SGS) deden dat ook. De meesten echter togen echter met gemengde gevoelens huiswaarts. De reden? De mannen van En Passant 1 kunnen erg goed schaken. Althans dat deden ze op vrijdag 22 maart 2019 tegen ons. Op bijna elk bord werden we in meer of mindere mate toch wel overklast.

Het begon nog vredig met Harm-Theo aan bord 8. De ruilvariant van het Frans deed zijn remise-reputatie wederom eer aan. Daarna zagen 6 man zich genoodzaakt de koning om te leggen: achtereenvolgens Wout (bord 7), Bertrand (bord 6), Jan Maarten (bord 4), Carol Peter (bord 3), Sander (bord 2) en Ed (bord 1). Slechts Evert (bord 5) kon een eindspel van toren plus f- en g-pion tegen toren tot winst voeren. Dat duurde nog vrij lang, maar als je alleen moet leven van je increment geef ik het u te doen! Een verlies met 6,5 tegen 1,5 punt werd ons deel.

Waar is de schaaktechnische informatie, hoor ik u vragen. Welnu, de wedstrijd werd gespeeld op liveborden, wat het Jasper Reichardt mogelijk maakte om een dag later een schitterend verslag het licht te doen zien op de website van En Passant. Hij hanteert dezelfde volgorde als hierboven en geeft op objectieve wijze per partij het kritieke moment weer. Hier is de link. Van harte aanbevolen!

http://schaakclubenpassant.nl/nieuws.php?id=1524

De laatste twee ronden zullen we ongetwijfeld laten zien wat we waard zijn. Maar in Bunschoten ging het even niet.

 

Harm-Theo Wagenaar