Grand Prix toernooien,  jeugd

Bekerregen bij de jeugd!

Fin in opperste concentratie
Jeevan wacht tot de volgende ronde begint

Afgelopen zondag werd de tweede en laatste Grand Prix voor de jeugd van het seizoen gehouden. Te Magnus Leidsche Rijn. In groten getale was de jeugd van heinde en verre, maar toch vooral vanuit Utrecht en de regio, komen opdraven voor dit grote jeugd schaakfestijn. Meer dan 150 kinderen kwamen met ouders en andere aanhang de middag doorbrengen. Voor de gelegenheid was er een groot springkussen neergezet in de binnentuin door de organiserende schaakclub. In de ruime aula verdreven ouders en jongere broertjes en zusjes hun tijd, terwijl de schaakjeugd in de lokalen op de begane grond en eerste en tweede verdieping aan het schaken waren. Ouders mochten niet de lokalen in en dat betekende dat alle kinderen in alle rust zich konden overgeven aan hun partijen.

Van OZU deden er ook een aantal kinderen mee. Heel erg leuk dat we kinderen hadden spelen in de laagste groepen alsmede in de hoogste. En wat deden ze het goed. Het was een ware bekerregen bij de jeugd!

De kinderen die in de vorige GP goed gepresteerd hadden, kregen het nu echt zwaarder, want zij moesten nu in een hogere groep spelen. Dat pakt soms dan echt wat minder fijn uit. Maar belangrijker dan winnen is een mooie uitdagende partij spelen, en dat kan nu eenmaal beter tegen sterkere tegenstanders. Dus elk nadeel heeft zijn voordeel, of andersom. Het is maar hoe je het ziet.

In groep 16 werd onze Fin eerste! Trots mag hij zijn op zijn nieuwe beker. Ons kersverse nieuwe jeugdlid Marti bleef zelfs ongeslagen in groep 9. 7 uit 7 haalde hij en hij verdiende terecht de eerste prijs. Natuurlijk heeft Marti wel al langer schaakles, op De Pijlstaart, maar nu mogen we hem ook een OZU-er noemen. In groep 6 deed Jeevan goede zaken, hij werd er 3de. En nog hoger, in groep 4, werd ook Duncan 3de. Ook zij mochten dus een mooie beker in ontvangst nemen.

 

 

 

Des te indrukwekkender was het wel dat op de GP heel wat kinderen meededen die de dag ervoor ook te vinden waren op de eerste speeldag van het NK BO Algemeen Schoolschaken te Gouda! Duidelijk genoeg energie over voor nog een schaakdag. Petje af ook voor de begeleidende ouders. Van OZU waren er op die eerste NK dag te Gouda ook een aantal spelers te vinden, te weten: Duncan, Marti en Adam. Zij vertegenwoordigen hun school De Pijlstaart in team 1 en team 2, samen met andere Pijlstaarters die ofwel op school ofwel te OZU ofwel op de schaakclub Magnus Leidsche Rijn les hebben. Aanstaande zaterdag volgt de tweede speeldag van het NK BO Algemeen Schoolschaken.

Zie voor de standen: https://www.messemaker-1847.nl/NK-Scholen-BO/

Zie voor een complete uitslag van de Grand Prix, een SGS verslag en meer foto’s van Henk van Lingen: https://www.sgs-schaakbond.nl/?p=5330

Foto’s Fin in opperste concentratie en de kinderen op de rode stoelen: Henk Van Lingen