• Amersfoort wint dankzij en ondanks kadootjes

  Posted on november 10, 2019 by in nieuws, partijen, SOS OZU 1

  Tijdens een externe teamwedstrijd probeer ik tijdens het spelen bij te houden wat mijn zeven andere collega spelers allemaal doen. Soms mis ik een hoop want vraagt mijn eigen partij veel aandacht. Soms, zoals deze avond tegen Amersfoort, was ik snel klaar en kon veel meemaken. Dat is niet altijd leuk.

  Vlak voor ik naar bed gaan, check ik de partij nog even. Dan blijf de partij, eventuele fouten en gemiste kansen niet al te lang in mijn hoofd rondspoken. Dus ook deze makkelijke partij tegen Miltenburg. We hadden als team een beetje gespeeld met de opstelling. Het werkte niet helemaal zoals we hoopten. Mijn persoonlijke mening, dat had niet veel uitgemaakt.

  Mijn partij, 20 zetten, Schotse opening, beetje slordig gespeeld door beide kanten. Wit had een plan, speelde dat prima, maar gaf een stuk weg. Zijn zet 19.Pc5 was niet goed. Na mijn 19…Txe5 20.Dxe5 Te8 gaf wit op. Hij had de fout al gezien na Pc5 al gezien. Dc3 kon niet, Pd7 kostte een paard. Ik keek dus erg verbaasd naar mijn schermpje toen Stockfish aangaf dat na 21.Da1 wit beter staat. Mijn tegenstander had opgegeven in een iets betere stelling. 

  Dit gebeurde nadat Jan-Maarten met wit in een Svesnikov (what else) was overspeeld. Hij probeerde eens Dh5. Zijn tegenstander speelde zeer snel de centrumpionnen op en won binnen een paar geforceerde zetten. Tijd om de theorie op te poetsen. Vlak voor mijn winst had Evert al gewonnen. Hij speelde zeer agressief in een Engelse opening. F4,f5,g4 en g5. Zwart probeerde op de damevleugel tegenspel te krijgen, won met de dame een pion op c3 en liep toen met zijn dame vast. Bekijk rustig de partij hieronder.

  Tsja 2-1. 2,5 punten uit de resterende 5 partijen, het was toch te doen. Ed stond zeer goed, Daniel op het oog ook gewonnen, Harm-Theo zeker gelijk en Sander en Henk wat minder.

  Daniel liet zich echter snel verrassen door een torenoffer op h2. 2-2. En toen was het lang wachten. In de tijdnoodfase ging het helaas mis. Henk, Sander en Harm-Theo konden hun problemen in tijdnood niet oplossen. Ed moest in die fase nog flink aan de bak. Zijn tegenstander bleef tot het einde slim mat en eeuwig schaak dreigingen houden. Uiteindelijk ging een setje dames eraf en was het klaar. Met een 5-3 keerden we terug naar huis. Volgende keer maar de gewone opstelling. Thuis tegen Moira Domtoren.

  Deze nederlaag was niet nodig geweest. In de poule heeft Paul Keres inmiddels een match verloren. Het kon wel eens een spannend seizoen te worden.

  S.G. Amersfoort 1

  S.C. Oud Zuylen Utrecht 1

     

  Grutter, T.J. (Tim)

  2174

  Boogaart van den, J.M.C. (Jan Maarten)

  2003

  z-w

  1 – 0

  Woestenburg, J. (Jochem)

  2050

  Dissel, H. (Henk)

  1928

  w-z

  1 – 0

  Chatinier du, A.L. (Gunie)

  1892

  Eeden van, E. (Ed)

  2083

  z-w

  0 – 1

  Tissink, A.J. (Arjan)

  1939

  Blok, S. (Sander)

  2069

  w-z

  1 – 0

  Flohr, R.E. (Ron)

  1878

  Kuijper, D. (Daniel)

  1796

  z-w

  1 – 0

  Beltman, A.R.A. (Guus)

  1867

  Wagenaar, H.T. (Harm Theo)

  1835

  w-z

  1 – 0

  Witte de, W. (Wiebe)

  1855

  Graaf de, E.G.A. (Evert)

  1910

  z-w

  0 – 1

  Miltenburg, A.G. (Alexander)

  1947

  Weegenaar, B.W. (Bertrand)

  1895

  w-z

  0 – 1

  Gemiddelde Rating:

  1950

  Gemiddelde Rating:

  1940

   

  5-3

   

Comments are closed.