• Burendienst Oud Zuylen 3

  Posted on april 13, 2016 by in extern
  Utrechts Nieuwsblad 10-2-1939

  Utrechts Nieuwsblad 10-2-1939

  Hebben we net de Pyjamarel in Panama gehad, of een nieuwe kwestie dient zich aan: Onheil over Oudewater. Kijk Uit 1 ging met zes overwinningen op een rij  aan kop en leek de gedoodverfde winnaar van SGS 2D. De strijd om het hoogste podium gaat dit seizoen tussen Kijk Uit 1, Oud Zuylen 3 en goede buur De Rode Loper 2. De laatste had alleen van Kijk Uit verloren en Oud Zuylen dito met minimale cijfers van De Rode Loper (van je buren moet je het maar hebben).

  Op dinsdag 12 april reisde ons derde naar Oudewater, bekend van de Tourpiemel. Wij gingen op bezoek bij de verre vrienden van Kijk Uit 1, het vermaarde clubje van de gebroeders Oosterlaken, tegen wie Oud Zuylen al zo vaak de degens heeft gekruist. Eerder dit seizoen had ons SGS-bekerteam al van Kijk Uit gewonnen.

  Vooraf maakten wij van het derde ons niet erg druk: kampioen zouden we in alle redelijkheid niet meer kunnen worden, wij hadden ons als bijna neergelegd bij onze rol als de Joop Zoetemelk van de SGS. Bij Kijk Uit heerste reeds een hoerastemming. Zoals Sjaak Oosterlaken in zijn praatje vooraf verkondigde, hoefden ze vrijwel slechts deze wedstrijd nog maar even te winnen om kampioen te worden.

  Maar Oud Zuylen is geen borrelhapje dat men achteloos tussen twee slokken door verorbert. Al snel kwamen we met 2-0 voor door fraaie winstpartijen van invaller Bas Jubels en Leo Keijzer (nu 7 uit 7!), die een Draak hardhandig met g4 en h4 bestreed. Intussen was er een zware onweersbui boven Oudewater losgebarsten. Lichtgelovigen zouden daar wellicht een voorteken van Caïssa in zien. Het onheil werd hoe dan ook alleen maar groter. Remise van Harry (het legendarische ‘halfje van Harry’) en verlies van Judith van Amerongen en uw participerende sportverslaggever ter plaatse konden ons feestje niet verstoren, want Jan-Willem Lubbers, Jan Ackerman en Harm Verbeek wonnen. De laatste zelfs aan het eerste bord tegen 2000+-speler Ed Oosterlaken. Eindstand: 5,5-2,5 voor Oud Zuylen!

  Leo voert weliswaar de ranglijst van de Peterscup aan, maar teamgenoot Jan volgt op de voet met 6,5 punt. Met nog één ronde te gaan kan de laatste wedstrijd dus nog spannend worden.

  Op dezelfde avond won De Rode Loper met 7-1 van Zeist 3, waarmee, de opmerkelijke situatie is ontstaan dat de drie concurrenten evenveel matchpunten hebben. Zij het dat De Rode Loper meer  bordpunten heeft. Kijk Uit en Oud Zuylen moeten tegen middenmoters, maar De Rode Loper verkeert in de comfortabele positie dat dit team tegen het onderaan bungelende ZZC speelt. De ongelukzaligen uit Zaltbommel en omstreken (Zuilichem, Nieuwaal, noem al die metropolen maar op) hebben tot nu toe alles verloren. Een prijsknaller dus, althans voor De Rode Lopers. In het pittoreske Zaltbommel denken ze daar anders over.

  Met 2,5 bordpunten voorsprong is een overwinning op ZZC waarschijnlijk genoeg voor het kampioenschap van de DRL 2. Een overwinning van 6-2 is sowieso genoeg: dan mogen OZ en KU zelfs met 8-0 winnen. Wint DRL met de minimale 4,5 punten, dan kunnen OZ en KU nog langszij komen door met 7-1 te winnen. Of kampioen worden door nog meer te scoren.

  Het moet wel heel raar lopen als onze huisgenoten dit niet tot een goed einde brengen. Jan grapte al dat we binnenkort een vaatje bier bij De Rode Loper gaan ophalen, want dit nauwelijks te missen kampioenschap is mede te danken aan onze overwinning op Kijk Uit. Een burendienst, maar vooral een fijne overwinning.

  SGS 2e Klasse 2015/2016 2D:

    Kijk UIt 1 Oud Zuylen 3 2,5 5,5
  1. E. Oosterlaken (Ed) H. Verbeek (Harm) 0 1
  2. B.J.H. – Jansen (Bas) J. van Amerongen (Judith) 1 0
  3. H. Treur B. Jubels (Bas) 0 1
  4. M. Ehrhardt (Matthias) H. Thorig (Harry) 0,5 0,5
  5. S. Oosterlaken (Sjaak) A.R. van Ee (Alwin) 1 0
  6. J. de Goeij J.C. Ackerman (Jan) 0 1
  7. P.A. Brouwer (Piet) L.F. Keijzer (Leo) 0 1
  8. A.J.C.M. Spoorenberg (Janus) J.W. Lubbers (Jan-Willem) 0 1
  Rang Team Gesp. Winst Gelijk Verlies Punten B.Punten
  1 De Rode Loper 2 7 6 0 1 12 40,5
  2 Oud Zuylen 3 7 6 0 1 12 38
  3 Kijk UIt 1 7 6 0 1 12 38

   

  Bewaren

Comments are closed.