• Zwaar geschut in Zaandam

  Posted on september 29, 2019 by in extern, KNSB OZU 1


  Door Jo Drijver – teamleider OZU 1

  Oud Zuylen Utrecht 2 is van naam en opstelling veranderd. Het speelt nu onder de naam Oud Zuylen Utrecht 1 en heeft afscheid moeten nemen van Carol-Peter Gouw (werk), Bram Semeijn (verhuisd), Peter de Jong (sabbatical) en reserve Hans van Doorn (gaat weer spelen in de regio Amersfoort). Door het wegvallen van het echte eerste is het team nu versterkt met drie ‘kanonnen’ te weten Pieter, André en Robert. Bovendien is Hemmo Mulder terug bij zijn oude club. De drie stuks geschut zijn direct ingezet tegen het sterke Zaandamse achttal en met succes. Pieter bereikte al snel door aanvallend spel voordeel in de opening en bracht een vol punt binnen door een moeilijk maar goed gespeeld eindspel.

  Het andere volle punt werd binnen gebracht door Robert die Bart-Jan Abcouwer (voormalig speler van Paul Keres) vanuit de opening onder druk zette en vervolgens zwart totaal kansloos liet. André deed er alles aan om niet achter te blijven, leek kansen te krijgen maar moest berusten in remise. Hij was de enige van de drie matadoren die met zwart speelde.

  Alle overige spelers speelden remise en brachten zo een prachtige 5-3 overwinning op het scorebord. Hemmo bereikte niets in de opening en was de eerste die met remise genoegen nam. Albert Jan verspeelde een pion maar met wat gedurfd spel verraste hij de witspeler en onder druk van een vrijpion won AJ de pion terug en was er te weinig materiaal over om nog voor de winst te gaan. Bij Meindert stond het bord in brand en wist de zwartspeler met een gedurfde uitval zijn huid te redden. Wij rekenden op winst maar Meindert wist het beter, zoals ook later bij de analyse bleek. Arie keek tegen een vreselijke stand aan. Met een stuk meer tegen vijf pionnen gaf niemand iets voor zijn stelling. Dan is Arie op zijn best. Door het ruilen van de lopers kon hij de zwarte stelling binnen vallen met zijn toren en het ergste gevaar de kop in drukken. Wat waren we blij met deze remise want het bracht ons op 4½ bordpunt en dus de overwinning. Jan Maarten leek in het eindspel regelrecht op de overwinning af te gaan maar een opgerukte witte pion gooide roet in het eten. Het lukte dus net niet al scheelde het maar weinig. De overwinning bracht de stemming er goed in, mede doordat er niemand verloor.

  Persoonlijke uitslagen

  ZSC-Saende 1   Oud Zuylen Utrecht 1      
  Rosegg, D.I. (Dennis) 2049 Nieuwenhuis, P.P.M. (Pieter) 2223 z-w 0 – 1
  Middelhoven, W.H. (Hein) 2197 Bouwmeester, A. (Andre) 2162 w-z ½ – ½
  Eijk, Y. (Yuri) 1992 Linde van der, M. (Meindert) 2108 z-w ½ – ½
  Bark, E.R. (Eric) 2005 Boogaart van den, J.M.C. (Jan Maarten) 2011 w-z ½ – ½
  Abcouwer, J.B. (Jan-Bart) 2113 Beekman, R. (Robert) 2243 z-w 0 – 1
  Woudt, E. (Edwin) 2041 Mulder, H.W. (Hemmo) 2007 w-z ½ – ½
  Moes, J.T.W. (Joris) 2009 Schwartz, A.J. (Arie) 2052 z-w ½ – ½
  Galje, H. (Hans) 1999 Hummel, A.J. (Albert Jan) 1987 w-z ½ – ½
  Gemiddelde Rating: 2051 Gemiddelde Rating: 2099   3 – 5

  Teamuitslagen 3C

  Thuis Uit Score
  ZSC-Saende 1 Oud Zuylen Utrecht 1 3 – 5
  Veenendaal 1 SG Max Euwe 3 6.5 – 1.5
  HSG 1 Paul Keres 3 4.5 – 3.5
  BSG 2 PSV/DoDO 1 4 – 4
  Wageningen 2 En Passant 2 1 – 7

Comments are closed.